Aplikacije za lakše i lepše putovanje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplikacije za lakše i lepše putovanje

Bez obzira na to da li planirate da se odmarate u našoj zemlji ili u inostranstvu, mobilne aplikacije pomoći će vam da se lakše organizujete i putujete udobnije.

Ukoliko posedujete Android telefon, umesto klasične web ili wap pretrage možete da koristite aplikaciju ViPutnik, koja je besplatna i dostupna u Play Android marketu.

Ova aplikacija na jednom mestu objedinjuje informacije o automobilskom, autobuskom, voznom, avionskom i taksi prevozu.

Sadrži i brojne dodatne, vrlo korisne informacije, poput lokacija parkirališta, izveštaja o stanju na putevima AMSS-a, rent-a-car informacije i video sliku sa kamera na putevima Srbije i Hrvatske.

Aplikacija “vuče” podatke sa kompanijskih servera, tako da su podaci prilagođeni prikazivanju na Android mobilnim telefonima, a u vrlo malom broju slučajeva otvara se veza u internet pretraživaču. Da bi aplikacija funkcionisala u potpunosti, potrebno je da vaš telefon podržava Flash standard.

Aplikacija je ocenjena vrlo visokom ocenom 4.6, na osnovu 300 glasova, zauzima malo mesta u memoriji telefona i može se preuzmeti OVDE.

Beovoz Android aplikacija

Korišćenjem aplikacije beovoz:rs na lak i jednostavan način informišite se o redu vožnje gradske i prigradske železnice Beograda. Pregledan pretrazivač vam omogućava detaljan prikaz izabrane linije sa usputnim stanicama, veze sa presedanjem, kao i prikaz povratnih polazaka na izabranoj relaciji.

Karakteristike i glavne funkcije aplikacije Beovoz:rs.: pregledan i lep dizajn, prikaz veze sa presedanjem, detaljan prikaz izabrane linije sa usputnim stanicama i prikaz povratnih polazaka na izabranoj relaciji. Aplikaciju besplatno preuzmite OVDE.

Železnice Srbije Android aplikacija

Aplikacija “Red vožnje ŽS” preduzeća AD “Železnice Srbije” daje informacije o polascima i dolascima vozova i informacije o cenama i ponudama u vozovima, u Srbiji.

Od korisnika se traži da unese parametre pretrage na osnovu kojih se prikazuje lista vozova, koji ispunjavaju unete uslove. Korisnik unosi početnu i krajnju stanicu, kao i datum polaska. Dobijena lista vozova, za svaki voz, sadrži informacije o polasku, dolasku, trajanju putovanja i vrsti voza.

Ako je voz aktivan – nalazi se na putu, korisniku će se prikazati informacija o kašnjenju voza i očekivanom dolasku.

Detaljne informacije o izabranom vozu se sastoje od prikazane liste stanica kroz koje voz prolazi, pritom su prikazane sve stanice na ruti voza, podatke o ponudama u vozu i cenama karata i ponuda u tom vozu na putu u Srbiji. Aplikacija podržava dva jezika: srpski i engleski. Aplikaciju besplatno preuzmite OVDE.

Web i wap informacije o redovima vožnje

Ukoliko nemate Android mobilni, za informisanje o polascima i dolascima na autoboskim i voznim stanicama širom Srbije, možete otići na wap ili web sajt svoje gradske stanice.

Većina stanica u Srbiji ima posebnu web ili wap aplikaciju, koja se učitava u pretraživaču mobilnog telefona i omogućava da se sazna termin polaska ili dolaska autobusa ili voza za sve gradove, kao i prevoznike.

Korišćenje ovih web ili wap aplikacija je vrlo jednostavno, dovoljno je izabrati datum polaska ili dolaska, grad u koji se putuje ili iz kojeg stiže bus i nakon toga u tekstualnoj formi dobija se red kompletan red vožnje za taj dan.

Pre puta u inostranstvo potražite TripAdvisor

Aplikacija je zasnovna na preko 50 miliona korisničkih izveštaja, koji su napisani o gradovima, hotelima, mestima za odmor, pabovima, prodavnicama, kulturnim ustanovama i svemu drugom što može da vam padne na pamet, a ima veze sa putovanjeima.

Na osnovu lake i brze pretrage možete da saznate kako je ocenjen neki kafić u gradu u koji putujete, gde su najbolja mesta za izlaske, jelo, šetnju ili boravak u prirodi. TripAdvisor sadrži slike svakog opisanog mesta, proverene i ažurne korisničke informacije, knjige utisaka o svakom izlistanom mestu i spiskove sa više od 140.000 hotela u celom svetu.

Aplikacija ima pretraživač reda letenja u zemlji u kojoj se korisnik nalazi, sekciju “Blizu mene” koja savetuje šta valja posetiti u blizini, kao i mesto za pisanje novog teksta o mestu ili lokaciji koju korisnik poseti.

TripAdvisor je dostupan besplatno u okviru Android Marketa i ocenjenn je sa 4.5 na osnovu gotovo 100.000 glasova.

Michelin Travel Guide ima sve za put u inostranstvo

Kada planirate samostalno putovanje u inostranstvo, odnosno put u sopstvenoj režiji, ne zaboravite da svratite do Michelin Travel Guide web servisa.

On na jednom mestu objedinjuje sve informacije o putovanju u najveće zemlje i gradove na svetu: od mapa i navigacije kroz njih, preko lokacija benzinskih pumpi, pronalaska auto servisa, čitanja vremenske prognoze i stanja na putevima, do bukiranja hotela i gledanja interaktivnih magazina na temu automobilizma, prirode i gastronomje.

Michelin Travel Guide nalazi se na adresi www.viamichelin.com i korišćenje svih njegovih servisa je besplatno.

U ponudi je i Apple iOS aplikacija za iPad i iPhone uređaje, koja se nalazi OVDE.

FlightAware Live Flight Tracker

Kada isplanirate put i kupite avionsku kartu, pre odlaska obavezno preuzmite ovu vrlo korisnu aplikaciju.

Ona omogućava praćenje vašeg leta uživo, čineći sve relevantne informacije lako dostupnim: red poletanja ili sletanja, satnicu, trajanje leta, terminal na kojem treba da budete pred poletanje i terminal na kojem ćete se naći po sletanju, kao i sve druge uobičajene informacije o kašnjenju, odlaganju i drugim "stanjima" vašeg leta.

Aplikacija koristi napredni sistem mapiranja i praćenja pozicije aviona, tako da u svakom trenutku možete da vidite gde se on tačno nalazi na karti.

FlightAware Live Flight Tracker omogućava istovremeno praćenje više letova u odlasku i dolasku, a za informacije dovoljno je da imate broj leta, vreme poletanja ili neku drugu približnu informaciju. Interaktivni sistem, automatizovanim navođenjem pomoći će vam da saznate koji tačno let tražite i koji mu je status trenutno.

Ova aplikacija je odlična za uštedu vremena kada vas neko čeka na aerodromu. Dok vi stignete, ta osoba može da vidi tačno na koji terminal ćete doći, kao i da li let napreduje po utvrđenom rasporedu.

Aplikacija je besplatna i dostupna u Android marketu OVDE.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi