Online mobilni servis za traženje nestalih | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Online mobilni servis za traženje nestalih

Mobilni servis za pomoć izbeglicama kompanije Ericsson, u saradnji sa operatorima, UNHCR i Refugees Unitedom.

Da bi podigli svest o ulozi tehnologije u pružanju pomoći izbeglim licima, Ericsson je, u saradnji sa mobilnim operatorima, podržao UNHCR i Refugees United u njihovim nastojanjima da pomognu izbeglicama da pronađu svoje voljene.

Sa 43 miliona prinudno raseljenih lica širom sveta, zbog ratova, gladi i prirodnih katastrofa, ova vrsta pomoći je postala jako veliki izazov. Hiljade porodica pokušava da stupi u kontakt sa članovima svojih porodica sa kojima su izgubili svaki kontakt.

Refugees United i Ericsson dostigli su i prešli svoj cilj od 120 000 izbeglica registrovanih u bazi podataka. Servis je svake nedelje bogatiji za 800 novih korisnika. Vodafon Egipat je takođe pružio podršku ovoj akciji.

Efikasnost i raširenost ovog servisa je dokazana povezivanjem dvojice braće iz Somalije koja žive na različitim stranama sveta, a koji su se pronašli preko ove platforme i uz pomoć Crvenog Krsta Kenije nakon samo dva meseca potrage.

Pobegli su od napada islamske militarističke grupe Al-Šabab 1998. godine i od tada se nisu videli. Mlađi brat, koji je tada imao samo sedam godina, je izbegao u Keniju, dok je stari pobegao u Pakistan, odakle se preselio u Sjedinjene Američke Države.

Danas je ovaj servis dostupan na internetu kao i putem WAP-a i Android aplikacija. Njemu mogu pristupiti korisnici pametnih telefona, ali isto tako i telefona sa sporijom konekcijom. Akciju su podržale mnoge zvezde, inače Ambasadori dobre volje jedne ili druge organizacije, među kojima je i Anđelina Džoli. Pogledajte njenu poruku.(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi