NOKIA C2 DRUGA GENERACIJA: Izdržljiviji metalni ram, izmenjiva baterija i cena niža od 80 evra | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOKIA C2 DRUGA GENERACIJA: Izdržljiviji metalni ram, izmenjiva baterija i cena niža od 80 evra

Kompanija HMD Global predstavila je svoj trenutno najjeftiniji model.

 Nokia C2 2nd Edition (3).jpg Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Na mesto Nokia C2 uređaja stiže novi najjeftiniji telefon HMD kompanije, koja je na MWC 2022 sajmu predstavila i Nokia C21 i Nokia C21+.

Ovaj model igra se napred-nazad sa svojim prethodnikom, a zvanično se zove Nokia C2 2nd Edition i biće dostupan u Srbiji u sivoj i plavoj boji.

Možda će vas zanimati

Šteta, crna boja, sudeći po onome što smo videli na maleckom Nokia štandu u Barseloni, izgleda najviše premijum i u ruci deluje najprivlačnije.

Kvalitet izrade ovih telefona zaista prevazilazi preporučenu cenu od 79 evra, iako se radi o telefonu osnovne funkcionalnosti i skromnih specifikacija.

Tako se unutra nalazi Android 11 Go Edition sa Google Go aplikacijama, 2 GB RAM i 32 GB memorije, koja se proširuje microSD karticama. UNISOC čipset nije precizno objašnjen, ali znamo da su mu karakteristike četiri jezgra maksimalne brzine 1,5 GHz. Takođe, osim da će telefon dobijati kvartalno Android bezbednosne i Google zakrpe u naredne dve godine nema podataka o tome da li će dobiti i makar jednu OS nadogradnju.

Glavne karakteristike Nokia C2 2nd Edition su korak nazad u odnosu na Nokia C2 model. Tako je baterija 2.400 mAh (i dalje traje ceo dan, ali je 400 mAh manja), rezolucija 5,7-inčnog 18:9 ekrana je samo 480 x 960 piksela (umesto 720 x 1.600) i prednja kamera je rezolucije tek 2 MP, umesto pet, mada je blic pored nje i dalje tu. Zadnja kamera sa opcijom proračuna kadra i portreta je zadržana na istih 5 MP, a dodata je i nova verzija Android Go Camera aplikacije za bolje slike danju i noću.

Pre, nego što nastavimo dalje, pogledajte sve boje u kojima će biti dostupna Nokia C2 2nd Edition, a imate priliku da vidite i kako telefon izgleda uživo, odmah do Nokia C21 i Nokia C21+, koje smo sve sreli na HM Global štandu:

Podržan je Bluetooth v5.0, 2.4 GHz Wi-Fi, microUSB priključak (punjenje baterije brzinom do 5 vati), bežični i radio preko slušalica, ali i 3,5 mm audio džek. Spisak opcija završava se GPS prijemnikom, otključavanjem skeniranjem lica i Dual SIM podrškom

Nokia C2 2nd Edition će biti dostupna uskoro, preporučena cena je samo 79 evra, a u Srbiju stiže sa punjačem, ali bez slušalica, zaštitne folije na ekranu i silikonske futrole.

I dok možda mnogim korisnicima deluje čudno odluka da se Nokia bavi isključivo jeftinim telefonima, strategija se pokazuje dobrom - HMD Global je tokom MWC sajma objavio da je 2021. godina bila prva profitabilna od početka poslovanja (pet godina su Nokia telefoni opet tu), a kompanija će nastaviti da pravi, kako kaže, kvalitetne i pouzdane jeftine telefone, kako bi korisnici kasnije bili sigurni da će i skuplji biti jednako dobri.

Šta vi mislite o svemu ovome?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 5

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beogradska seljačina

Ja se odlično sećam kako su pre 2 godine "svi govorili" da je sd665 već uveliko fosil star 2 godine, zlo, naopako, sramota, katastrofa šta nam uvaljuju kosooki belosvetski zlikovci. Kad ono međutim, radi kao sat i ladno ima da traje još 2. Taj ćošak sveopšteg napretka u svetlu budućnost nikako da prekročimo evo prođe nam decenija života u probijanju granica, kutija i plafona mišljenjem i promena paradigmi. Mislim da je više nego očigledno da ne ide ništa nigde.

Nikola

Simpatican mali telefon! Nadam se da moze da potera android bez nekih bugova s tih malenih 2gb rama.

Laki

Nokia telefoni za neke prosecne korisnike koih ima jer nemogu da priuste skuplje telefone ali vratimo se realnosti svi hoce jaci telefon bolju kameru pa tako da nokia kaska za time drugi brendovi pametnih telefona shvatili su to odavno pa prosecnom korisnicoma nudi i bolje telefone sa vise rama i interne memorije i bolje kamere