5 GODINA NOVIH NOKIA TELEFONA: Šta je sve urađeno i šta nam sve stiže | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 GODINA NOVIH NOKIA TELEFONA: Šta je sve urađeno i šta nam sve stiže

HMD Global kompanija, dom Nokia telefona, slavi peti rođendan.

 Nokia 3310 šarena pozadina Zmijica igra Izvor: SmartLife / Nokia

Verovali ili ne, ali “novi” Nokia telefoni na našem i globalnom tržištu dostupni su već četiri godine, a kompanija koja ih proizvodi je oformljena godinu dana ranije.

Sećamo se, kao da je juče bilo, kad je na MWC 2017 sajmu HMD global najavio prve serije novih Nokia telefona - obradovala nas je Nokia sa Android operativnim sistemom, ali je svetlost pozornice ukrala redizajnirana, nova Nokia 3310.

Možda će vas zanimati

Ali, krenimo redom - od početka i o tome kakva je to HMD Global kompanija.

Polovina decenije sasvim je dovoljno vremena da se osvrnemo na neke zvanične podatke i zajednički pogledamo šta su to Nokia telefoni tj. HMD Global, kao vlasnik tog brenda, uspeli da postignu na tržištu pametnih telefona, ali i onih običnih, po kojima se Nokia telefoni još uvek prepoznaju.

HMD Global je finska kompanija koja proizvodi Nokia telefone, uključujući legendarne modele kao što je Nokia 3310, ali i nove izdržljive pametne telefone, kao što je Nokia XR20 telefon koji je napravljen da izdrži sve izazove svakodnevnog korišćenja.

Nokia telefoni danas su prepoznatljivi po tome što brzo dobijaju Android ažuriranja i za najveći broj modela

Kompanija HMD Global je prepoznata kao jedan od vodećih brendova klasičnih telefona, i po količini i po kvalitetu. Prema Counterpoint istraživanju, u drugom kvartalu 2021. godine, Nokia brend je zadržao poziciju drugog najvećeg brenda kada je reč o udelu na tržištu klasičnih telefona, uz Nokia telefone sa tržišnim udelom od 18%.

S druge strane, HMD Global je među top pet brendova mobilnih telefona u 39 ključnih zemalja širom sveta prema IDC Mobile Phone Tracker istraživanju za drugi kvartal 2021. godine.

Proslava 5 godina uz posebno iznenađenje

Neverovatno realistična torta u obliku voljenog i legendarnog Nokia 3310 telefona u crvenoj boji, predstavljena je u Londonu radi obeležavanja petog rođendana kompanije HMD, doma Nokia telefona.

Za pravljenje torte u obliku 3310 u njegovoj realnoj veličini bilo je potrebno 40 sati, a tortu je napravila svetski poznata umetnica i dizajnerka kolača Mišel Vibovo. Unutrašnjost torte je napravljena od čokoladne kore i krema od vanile, a prepoznatljivo izdržljivo kućište Nokia 3310 telefona je izrađeno od šećera.

Svaki taster je isečen i oblikovan do savršenstva i dodat na kućište telefona posebno.

Nokia 3310
Izvor: Nokia Mobile.

Nokia 3310 test izdržljivosti
Izvor: JerryRigEverything.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA