AKO KORISTITE NEKI OD OVIH PUNJAČA PRESTANITE: Zbog opasnosti od povreda su povučeni sa tržišta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO KORISTITE NEKI OD OVIH PUNJAČA PRESTANITE: Zbog opasnosti od povreda su povučeni sa tržišta

Nekoliko modela punjača poznatog proizvođača zbog pregrevanja i incidenata u vezi s njima povučeno sa tržišta SAD i drugih zemalja.

 myCharge power bank punjač Izvor: SmartLife / myCharge

Odluka donesena 27. oktobra i zvanično potvrđena nekoliko dana kasnije Komisije za bezbednost korisničkih uređaja (CPSC) SAD sa tržišta sklanja oko 70.000 punjača proizvođača myCharge različitih tipova.

Ovi punjači opozvani su zbog litijum-jonskih baterija sklonih pregrevanja tokom punjenja, pa čak i kada su punjači u stanju mirovanja.

Možda će vas zanimati

Radi se o tzv. power bank punjaču, koji je kao i svi drugi zamišljen da se puni povremeno, a u međuvremenu služi za punjenje iPhone, Android telefona i drugih gedžeta u hodu.

Povučeni punjači su proizvođeni od 2018. godine naovamo i koštali su između 70 i 100 dolara u slobodnoj prodaji, a opozvano je sedam mobilnih punjača različite kategorije.

Spisak svih opozvanih punjača uključuje: Adventure Mega (Model No. AVC20KG-A ) sa kodovima datuma 2818, 3718, 4018 ili 4518; myCharge Adventure Mega C (Model No. AVCQC20KG-A) sa kodovima datuma 2818; myCharge Razor Mega (Model No. RZ20KK-A) sa kodovima datuma 3818, 4118, 4418, 4918 ili 1719; myCharge Razor Mega C (Model No. RZQC20KK-A) sa kodovima datuma 3818; myCharge Razor Super (Model No. RZ24NK-A) sa kodovima datuma 0319; myCharge Razor Super C (Model No. RZQC24NK-A) sa kodovima datuma 3319 ili 3519 i još myCharge Razor Xtreme (Model No. RZPD26BK-A) sa kodovima datuma 2818, 3718 ili 3918.

Prema opisu američke komisije punjači mogu da izazovu ozbiljne povrede i već je registrovano makar 30 različitih povreda u vezi sa nabrojanim myCharge punjačima.

Ovakvi punjači se mogu pronaći i kod nas, a ako imate neki od njih kontaktirajte službu za korisnike na mejl adresu [email protected] i prestanite da koristite te punjače odmah. U SAD kompanija vraća pun iznos potrošen za bilo koji od ovih punjača i dodatan kupon od 25% za novu kupovinu tih uređaja, koji nemaju problem s baterijom.

Prema rečima američke komisije i druge države već su ili su u procesu započinjanja ispitivanja ovih punjača, pa se očekuje da se akcija proširi širom sveta.

Za sada nema podataka o tome da su myCharge punjači izazvali bilo kakvu povredu kod nas ili u regionu, ali ako imate neki od gore nabrojanih modela povedite računa o ovome što smo pisali.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA