DANAS JE POSLEDNJI DAN: Svi Android telefoni 2.3.7 više ne mogu da koriste Google i druge aplikacije, servise i naloge | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS JE POSLEDNJI DAN: Svi Android telefoni 2.3.7 više ne mogu da koriste Google i druge aplikacije, servise i naloge

Korisnici koji koriste Android verzije 2.3.7 i starije više neće moći da se loguju na svoje Google naloge od 27. septembra.

 Google Calendar Izvor: SmartLife / Unsplash / Brett Jordan

Kompanija Google je već neko vreme mejlovima i iskačućim prozorima na smartfonima upozoravala sve svoje korisnike Android 2.3.7 verzije operativnog sistema i starijih da je došlo vreme za ažuriranje ili kupovinu novog telefona.

Za sve Google aplikacije, uključujući Gmail, YouTube, Drive i druge, korisnicima će se od 27. septembra ispisivati poruka o pogrešnom korisničkom imenu i lozinki i aplikacije im više neće raditi.

Možda će vas zanimati

Jedina opcija da korisnici nastave da upotrebljavaju svoj telefon uobičajeno jeste da ažuriraju softver na Android 3.0, to je Honeycomb verzija OS-a ili da kupe moderan telefon bez ograničenja.

Od 27. septembra svim Android korisnicima verzije 2.3.7 i starijih sistema prestaće da radi čak i aplikacija Google Search.

Ono što će korisnici biti u prilici da koriste jeste web browser da pristupaju ovim servisima, ali sa tako skučenim ekranima, kakve imaju mnogi stari telefoni, kao i sa manje opcija - to će biti značajno lošiji doživljaj bilo koje od aplikacija.

Ova promena aktivna je za verzije Android 1.0, 1.1 (nema zvaničnog imena), 1.5 Cupcake, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo i 2.3 Gingerbread. Poslednja verzija 2.3.7 izašla je u septembru 2011. godine, ali očigledno postoji još dosta korisnika koji koriste neke od ovih verzija softvera, pa je to i nateralo Google kompaniju da najavu ukidanja podrške objavi ovako javno.

Ako ste vi ili neko vaš još uvek uz neki od problematičnih uređaja - vreme je za OS nadogradnju ili kupovinu novog telefona, u zavisnosti od toga koji model pametnog uređaja koristite.

Ne zaboravite da je nedavno i WhatsApp najavio da će prestati da radi na starijim telefonima.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dejan

jos bolje! da i jednom bude i obicnih telefona bez google