APPLE OTKRIO IPHONE 13 CENE U EVROPI: Ići ćemo u Ameriku po novi telefon, očigledno… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APPLE OTKRIO IPHONE 13 CENE U EVROPI: Ići ćemo u Ameriku po novi telefon, očigledno…

Bili smo iznenađeni činjenicom da će iPhone 13 imati iste cene kao što je to bio slučaj sa iPhone 12 serijom, ali će to Apple nadoknaditi evropskim cenama, koje su znatno više.

 iPhone 13 premijera Izvor: SmartLife / Apple

Kompanija Apple predstavila je opet četiri nova iPhone 13 modela, iako se šuškalo da mini model verovatno neće stići iz ko zna kojih razloga.

Sva četiri telefona su značajna unapređenja u odnosu na prethodnu generaciju, čak tolika da je Apple povukao iPhone 12 Pro seriju iz prodaje, a cena sva četiri nova uređaja je potpuno ista kao cena prošlogodišnjih modela.

Možda će vas zanimati

Ipak, Apple će povećati cene u Evropi i na drugim tržištima.

Kompanija je tokom noći objavila cene na svim svojim lokalnim verzijama sajtova za veći deo sveta i EU cene su drastično više, nego cene u SAD, rekli bismo najviše do sada. U nastavku možete da vidite cene za sve modele za krajnjeg kupca, bez ulaganja starog iPhone modela, što može da donese popust do 100 evra tj. 100 dolara u SAD.

iPhone 13 mini 128 GB u Irskoj košta čak 830 evra, dok je u Nemačkoj ili Francuskoj 800 tj. 810 evra. Najskuplji je u Italiji - čak 840 evra.

iPhone 13 košta 930 evra u Irskoj, u Nemačkoj je 900, 910 evra u Francuskoj i čak 940 evra u Italiji.

iPhone 13 Pro košta 1.180 evra, 1.150 ili 1.160 evra, a opet je najskuplji u Italiji - 1.190 evra!

Najjači model, iPhone 13 Pro Max u Irskoj se prodaje za 1.280 evra, u Nemačkoj za 1.250, dok je u Francuskoj 1.260 evra. Italijani će iPhone 13 Pro Max morati da plate neverovatnih 1.290 evra.

iPhone 13 cena u Srbiji

A šta je sa Srbijom - cene nisu objavljene, jer nisu gde ni mogle biti objavljene pošto Srbija još uvek nije na Apple.com mapi, mada cene nisu objavljene ni za ostale Ex Yu zemlje koje jesu deo sajta. Ipak, poučeni iskustvom proteklih godina iPhone 13 serija biće najskuplja u Evropi, za Balkan smo sigurni da će biti najskuplji.

Na kraju, ispada da će najveći deo Evropljana kontaktirati rođake preko bare da im završe novi iPhone ;)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 8

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Марија Милошевић

Марија Милошевић

Haha

Zakonom zabraniti iphon u srbiji

Bane

To što je 12 povučen iz prodaje ne znači da je 13 veoma unapredjen model, već potpuno suprotno. Povukli su 12 da ljudi ne kupuju jeftiniji telefon sa potpuno istim mogućnostima, već da daju više para za veoma sličnu igračku. 😅