MODERNI ROBIN HUD: Inženjer osmislio sistem za luk i strelu koji nišani umesto vas | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MODERNI ROBIN HUD: Inženjer osmislio sistem za luk i strelu koji nišani umesto vas

Kažu da je od svih sportova najveća pažnja i koncentracija potrebna za streljaštvo i streličarstvo, jer deseti deo milimetra može da znači razliku između centra i promašene mete.

  Izvor: SmartLife / YouTube / Stuff Made Here

Kao neko ko se nikada nije bavio streličarstvom, Šejn Viton sa YouTube kanala Stuff Made Here je želeo da uradi nešto da poboljša svoju veštinu sa lukom i strelom. Šejnov kanal ima preko 3,13 miliona pretplatnika, a već je imao lude ideje poput one kada je napravio robota za šišanje i slične druge, ali o tome neki drugi put. U doba kada smo napravili robote koji čitaju naše misli, da li vas ovo zaista čudi?

Robot frizer
Izvor: YouTube / Stuff Made Here

Šejnova žena se godinama bavila streličarstvom i u video snimku Šejn objašnjava varijable na koje morate da pazite kada gađate metu. Od daljine mete, preko jačine zatezanja, parabole leta strele do pokretne mete i predviđanja gde će biti kada strela stigne do nje.

Robin Hud u svakom od nas

Možda će vas zanimati

Kako Šejn nije posebno vešt sa lukom i strelom, on je odlučio da uključi nauku u jednačinu i kreira popularni “Aimbot” kako bi bio precizniji. Za one koji ne igraju online pucačine, Aimbot vam u igrama pomaže pri nišanjenju, odnosno nišani za vas, tako da na primer možete da izletite iza ćoška i sa tri metka da “rešite” tri neprijatelja pogocima direktno u glavu, bez ciljanja.

 Aimbot za luk i strelu
Aimbot za luk i strelu
Izvor: SmartLife / YouTube / Stuff Made Here

Aimbot je zabranjen u igrama, i mnoge kompanije se bore protiv njih, jer donosi nepravednu prednost onome ko ga koristi, pa je velika šansa da Šejna neće pustiti na takmičenja ukoliko planira da se prijavi na neko od njih.

Plan u pravljenju Robin Huda od svakog od nas krenuo je sa montiranjem nekoliko OptiTrack kamera koje beleže pokrete po celoj svojoj radionici, dodavanjem senzora na luk i metu, i naravno, pisanje sofvera koji informacije sa kamere prevode u računaru poznat jezik. Pored toga Šejn je morao da napravi celu skalameriju za luk kako bi on mogao automatski da koriguje vaše pokrete i da svaki put pogodi željenu metu.

Možda će vas zanimati

Konačni rezultat je prilično velika i teška skalamerija koju Šejn podržava Steadycam opremom koju koriste kamermani kada snimaju nešto u pokretu kako bi rasteretili gornje ekstremitete. Ono što je jako interesantno je da je Šejn napravio veoma dobru mašinu, koja možda ne izgleda previše fensi i svedeno, ali s obzirom na to da se radi o projektu iz garaže, rezultat je prilično impresivan.

Aimbot koji pogađa pokretne mete
Izvor: YouTube / Stuff Made Here

Viton u svom videu dodaje da njegova naprava nije savršena i da nije još dovoljno dobra za mete koje se nalaze daleko, ali da će nova verzija to da unapredi. Sa druge strane, dodat je i algoritam za pokretne mete, koji je bio najteži deo projekta jer zahteva predviđanje leta mete, ali je i to pošlo za rukom ovom mladom inženjeru koji je pokazao da ništa nije nemoguće ukoliko ste dovoljno uporni da rešite problem.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA