STRUČNJACI POTVRDILI: Najveća greška koju pravimo kad koristimo mobilne i USB punjače u automobilu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRUČNJACI POTVRDILI: Najveća greška koju pravimo kad koristimo mobilne i USB punjače u automobilu

Nisu dobri ni USB ni punjači, koji se stavljaju u prostor za upaljač automobila.

  Izvor: Couchlet.

U trenucima kad smo daleko od kuće ili posla, a baterija je na izmaku najčešće se okrećemo pomoći mobilnih punjača, a neretko i onima u automobilu.

Postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju kad koristite mobilno punjenje tj. punjenje telefona, posebno iPhone uređaja u automobilima.

Možda će vas zanimati

Stručnjaci sa LaptopUnboxed sajta tvrde da punjenje mobilnim punjačem, koji se koristi u automobilu i ima ulaz za upaljač nije dobar iz nekoliko razloga.

Pre svega povoljni punjači, koji ima najveći broj korisnika, a koji se prodaju svuda, nemaju dovoljno sofisticiranu opremu, koja omogućava jednak nivo isporučene struje i peglanje drugih “neravnina“ tokom prenosa energije od upaljača do telefona. Ovo u nekim slučajevima može da dovede do različitih oštećenja uređaja - matične ploče, konektora punjača, baterije, pa i da izazove pregrevanje telefona.

Posebno su osetljivi iPhone telefoni na punjenje u automobilima.

Ukoliko punjač povezan kroz upaljač u automobilu ne isporučuje dovoljnu količinu struje i to može vrlo negativno da utiče na različite načine na telefon. Ovo je često slučaj sa USB utičnicama u automobilima, koje nemaju dovoljno struje da dopreme do telefona, kako bi se on punio na adekvatan način.

Rešenje je da se kupi isključivo sertifikovan i originalan punjač proizvođača telefona napravljen posebno za punjenje u automobilu. Na taj način rešiće se najveći broj problema, ali stručnjaci čak i kad se kupi takav punjač savetuju da se punjenje u automobilu obavlja isključivo kad je to krajnje neophodno - bolje je napuniti telefon kod kuće, pa negde tokom pauze na standardan način, nego ga često puniti u automobilu.

Koliko često vi punite telefon u automobilu?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 14

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pera

Ne često ali se dešava proboj napona na punjaču te uredjaj, (telefon) bude pod naponom od 12V umesto potrebnih 5V. Lično sam iskusio. Srećom sam uključio Power Bank umesto skupog telefona. Tako da je šteta manja. Sada za punjenje uvek koristim Power Bank na terenu...

Termoelektronik

Tekst ne deluje potpuno stručno.Upravo su baterije (akumulatori) najstabilniji izvori napajanja,(potpuno ispeglan napon) .Takodje baterijama i akumulatorima više šteti veća struja,više se zagrevaju,što deformiše elemente.Jedino može biti problem u samom adapteru koji ne daje pravu vrednost napona za bateriju telefona.

Jackson

Najveća greška je što uopšte i koristimo mobilne telefone....