SVI ŽIVE ONLAJN: Potrošnja interneta "eksplodirala" zbog korone, savetuje se što brže uvođenje 5G MREŽE! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI ŽIVE ONLAJN: Potrošnja interneta "eksplodirala" zbog korone, savetuje se što brže uvođenje 5G MREŽE!

Evropa i Severna Amerika povećale potrošnju interneta za više od 700 procenata!

  Izvor: MONDO / Samsung

Internet saobraćaje je od februara do septembra 2020. godine bio povećan na tržištu Evrope i Severne Amerike za čak 700 odsto, rečeno je danas na onlajn seminaru CES 2021 Digitalna platforma - Najnoviji IKT trendovi i tržište uređaja za korisnike.

Do povećanja internet saobraćaja došlo je zbog drugačijih uslova života izazvanih pandemijom kovida 19, rekao je stručnjak za IT Aleksandar Pavlović.

Možda će vas zanimati:

On je istakao da je potrošnja interneta opala tek u septembru za 20 odsto u odnosu na početak pandemije. CES je međunarodna izložba potrošačke elektronike sa pratećim konferencijskim programom, koja je ove godine održana onlajn u Las Vegasu od 11. do 14. januara.

Do povećanja internet saobraćaja došlo je i u Srbiji usled korone, a posebno je poraslo gledanje videa i igranje igara - što besplatnih, tako i onih, koje se plaćaju pre igranja.

Urednik IKT Biltena Dragorad Milanović ukazao je da trendovi lansirani na prošlogodišnjem CES 2020 sajmu o tržištu 8K digitalnih TV ekrana nisu ostvareni iz objektivnih razloga i složenosti globalnog tržišta elektronskih uređaja.

Istakao je da su korisnici ovogodišnjeg CES-a zahtevali da se inovativna digitalna tehnologija pripremljena za prošlogodišnju promociju - primeni u ovogodišnjoj klasi 4K digitalnih ekrana. Učesnici skupa su diskutovali i o najnovijoj 5G mreži mobilnih bežičnih komunikacija, koja ima poseban značaj u nametnutim uslovima života i rada, a koji su posledica pandemije kovida-19. U Srbiji je 5G mreža odložena makar do 2023. godine, nakon što je pomeren i rok za donošenje regulativa i dodelu frekvencija operatorima.

Jedan od učesnika Aleksandar Jovanović istakao je trend 4K i kaže da je pogrešno nabaviti novu kameru, koja nema rezoluciju 4K formata i mogućnost bežične konekcije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA