NAKON DECENIJE MUČNOG SUĐENJA: Apple mora da plati više od 502 miliona dolara za KRAĐU PATENATA! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAKON DECENIJE MUČNOG SUĐENJA: Apple mora da plati više od 502 miliona dolara za KRAĐU PATENATA!

Kompanija Apple bespravno je koristila makar tri patenta u iPhone telefonima i nakon više od sedam godina suđenja mora to da plati.

  Izvor: MONDO / Apple

Pravna borba, koja se već duže vreme, praktično gotovo deceniju vodi između Apple i VirnetX kompanija uskoro će najzad biti okončana.

Sud u Teksasu je opet presudio da Apple mora da plati kompaniji VirnetX 502,8 miliona dolara na ime prava za upotrebu VPN on Demand funkcije u iOS operativnom sistemu.

Možda će vas zanimati:

Ovo je opcija, koja omogućava korisnicima da svoje uređaje podese tako da automatski pokreću ili isključuju VPN vezu, ali nije samo to problem - Apple je bez prava uzeo i iskoristio i koristi i dalje u svim iPhone uređajima još neke patente, koje su deo sudskog spora: za tehnologiju bezbednosti na internetu u svojim servisima FaceTime i još za iMessage.

Kazna je znatno veća, nego što je VirnetX tražio pre nego što je počelo suđenje još  25. januara 2013. godine u Teksasu. Porota je ocenila da Apple-ov prekršaj bio nameran, nakon čega se kompanija žalila Saveznom sudu u Teksasu, zahtevajući da se presuda poništi ili da se zakaže ponovno suđenje. U tim dokumentima kompanija Apple je iznela stav da “nijedan razuman sudija ne bi zahtevao tako veliku odštetu, a kamoli je presudio“.

Ovo je težak završetak godine za veliku kompaniju, jer je Apple pristao pre ovoga opet da plati odštetu korisnicima, kojima je namerno usporavao telefone zbog dotrajalih baterija. Apple je prvo platio 500 miliona u tom sporu, a onda je određeno da mora da plati još 113 miliona, što se desilo sredinom novembra.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO / Bloomberg)

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA