FUTURISTIČKI KONCEPT razgledanja robnih kuća i kupovine: Projektori, internet prezentacije, svetlost, slika i zvuk | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FUTURISTIČKI KONCEPT razgledanja robnih kuća i kupovine: Projektori, internet prezentacije, svetlost, slika i zvuk

Pogledajte kako izgleda robna kuća u Krakovu, koja korisnicima nudi razgledanje proizvoda kombinacijom samog predmeta, internet prezentacija i projektovanja slike, zvuka i videa oko njega.

  Izvor: MONDO / IKEA

Ma gde živeli neke stvari su apsolutno iste na dva različita kraja sveta.

Ova rečenica možda najbolje opisuje iskustvo kupovine u popularnoj robnoj kući IKEA, jednom od najprepoznatljivijih skandinavskih brendova.

Možda će vas zanimati:

Ali, to zapravo nije potpuno tačno, pošto po stoji jedna radnja ovog velikog brenda u Poljskom gradu Krakov, koja je drugačija i njen fokus je na inovacijama kad je maloprodaja u pitanju. Pomenuta radnja je spolja ista, ali unutra predstavlja jako dobar pogled u budućnost i neke od inovacija, koje će možda postati sasvim uobičajene u narednih nekoliko godina u mnogim radnjama najrazličitijih brendova.

Šetnjom kroz unutrašnjost radnje koja izlaže toliko veliki broj predmeta često dolazimo do situacije da su naša čula prenapregnuta. Kada prođemo pored nekoliko odeljaka, koji koriste sličan način da iskomuniciraju proizvode naš mozak jednostavno počinje da filtrira sve i nijedan predmet ne hvata dovoljno pažnje.

Projektori obogaćuju razgledanje robnih kuća video (MobIT)
Izvor: Epson Europe

 Iako bi istakli neke od najzanimljivijih proizvoda, švedski (ili u ovom slučaju poljski) stručnjaci su iskoristili svetlost kao način komunikacije, upotrebivši Epson LightScene EV-100 laserskih uređaja, koji predstavljaju nesvakidašnji miks precizne rasvete i projektora. Pomenuta tehnologija im je omogućila ne samo klasično projektovanje filmova ili slika, već i mogućnost da dočaraju najzanimljivije oblike, rasvetu ili efekte. Upotreba monitora bi u ovom slučaju ograničila vizuelne umetnike na format, koji podrazumeva kvadrat i daleko bi se umanjila efektnost i kreativnost koja je u ovom slučaju ograničena samo veličinom površine na kojoj se projektuje.

Jedan od najzanimljivijih primera projekcija je svakako instalacija pod imenom “Godišnja doba“, koja iza kreveta vodi posetioce od proleća do hladne švedske zime, pružajući tako skoro pa pravi osećaj zahvaljujući projektoru, koji može dati ravnu projekciju čak i na zakrivljenom materijalu. Pored toga, dinamične projekcije trenutnih akcija restorana omogućavaju promene ponude u realnom vremenu, dok neki proizvodi kao što su table za crtanje za decu mogu poslužiti kao savršena površina za projekciju crteža mališana.

Sve navedene primene projektora u svrhu dinamične rasvete pokazuju kako polako neke karakteristike onlajn sveta polako dolaze i u naš offline svet, gde će u budućnosti izgleda radnje, izloga, galerije ili bilo kog drugog prostora postati dinamičan i promenjiv.

Kako vam se ovo čini?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Projektori obogaćuju razgledanje robnih kuća video (MobIT)
Izvor: Epson Europe

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA