Hrlimo ka 5G vezi, prognoze fantastične, dupliraju se očekivanja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrlimo ka 5G vezi, prognoze fantastične, dupliraju se očekivanja

Jedan od najvećih svetskih proizvođača 5G opreme, kompanija Ericsson, duplirala je prognozu pretplata za 5G mrežu u 2020. godini.

  Izvor: MONDO / Vivo

Švedska kompanija Ericsson skoro je udvostručila prognozu o globalnim pretplatama za 5G mobilnu telefoniju na 190 miliona do kraja ove godine, zbog bržeg prihvatanja te mreže u Kini nego što se predviđalo.

Ovaj proizvođač telekomunikacione opreme, koji je prethodno prognozirao 100 miliona pretplata do kraja 2020. godine, saopštio je da je revidirao naniže procene o pretplatama za ostale delove sveta zbog pandemije korona virusa, prenosi Rojters.

Možda će vas zanimati:

"Primera radi, odloženo je nekoliko aukcija za frekvencije u Evropi, zbog čega se očekuje sporije prijavljivanje za 5G pretplate u bližoj budućnosti", navodi Ericsson u svom dvogodišnjem izveštaju o mobilnosti. Švedska kompanija je, takođe oborila prognozu o 5G pretplatama za 2020. i 2021. godinu u Severnoj Americi, ali je zadržala projekcije za 2025. kako za Evropu tako i za Severnu Ameriku. Takođe je potvrdila da je povećala prognozu o pretplatama za 5G na globalnom nivou na 2,8 milijardi do 2025. godine ili na oko 30 odsto svih pretplata za mobilne uređaje, sa prethodno predviđenih 2,6 milijardi.

"Uprkos neizvesnostima koje je izazvala pandemija, provajderi mobilnih usluga su nastavili da se priključuju na 5G, a više od 75 njih je do sada najavilo komercijalno pokretanje 5G usluga", navode iz Ericsson-a.

Prema proceni Ericsson kompanije, koji je rival kineskoj Huawei i finskoj Nokia kompaniji, 4G mreža će ostati dominantna tehnologija pristupa mobilnoj mreži po broju pretplata u periodu od 2020-2025, pri čemu će se očekuje da će 2022. godine imati 5,1 milijardu pretplatnika, odnosno 4,4 milijarde do kraja 2025.

Međutim, 2025. godine će prenos podataka putem 5G mreže činiti gotovo polovinu svetskog mobilnog prometa podataka, prognozira Ericsson.

U Srbiji, inače traže ZABRANU uvođenja 5G mreže, kao deo predizbornog programa...

Recite nam ŠTA VI mislite o 5G mreži!

Anketa

Plašite li se 5G mreže?

  • Ne, 5G je OK!

    68.74% (442)

  • Da, plaši me 5G!

    16.49% (106)

  • Ne zanima me 5G.

    14.77% (95)

Plašite li se 5G mreže?

Rezultati

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA