Zbog virusa korona odlaže se 5G | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog virusa korona odlaže se 5G

5G i virus korona, ipak imaju neku vezu na kraju…

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Molimo vas, nemojte opet o teorijama zavere i tome kako će nas 5G prvo mutirati, a onda i ubiti, kao ptice dok ne popadamo na tlo, to smo, valjda već objasnili - i naučno i fenomenološki…

Uprkos brojnim teorijama zavere korona virus i 5G su na kraju, ipak ostvarili neku vezu, ali se ona ne temelji na najčešćim relacijama, koje smo spominjali u poslednje vreme.

Možda će vas zanimati:

Mobilni operatori, komunikacioni i IT stručnjaci, kao i analitičari upozoravaju da bi moglo doći do odlaganja upotrebe 5G mreže, kao rezultat pandemije, koja je izazvana virusom COVID-19. Ova upozorenja dolaze baš nakon objava tromesečnih zarada većih kompanija, koje će učestvovati u instalaciji, pokretanju i održavanju 5G mreža širom sveta.

Za sada je poznato da će se šira slika videti tek nakon finansijskih izveštaja iz juna. Ono što analitičari, takođe ocenjuju kao pozitivno stanje, jeste da je razvoj 5G mreže u Sjedinjenim Američkim Državama brži i u boljem položaju u odnosu na Evropu.

Da će doći do usporavanja razvoja i početka upotrebe 5G mreže upozoravao je i Huawei, koji radi na izgradnji ove mreže u Velikoj Britaniji, ali i drugim najvećim evropskim zemljama. Oni su još u martu objavili da će biti problema, ali se tek sada vidi koje su to razmere u pitanju. Primena 5G tehnologija odložena je u Portugaliji, Austriji, Španiji, Francuskoj i Češkoj, objavili su izvori iz industrije.

I druge svetske kompanije ukazuju na to da će biti odlaganja.

Samsung je objavio da će se smanjiti finansijska ulaganja u ovu infrastrukturu upravo zbog globalne korona korone. Ericsson i Nokia, dva od tri najveća provajdera, takođe upozoravaju na zastoj. Oni smatraju da će vlade država preduzimati mere zbog kojih oni neće biti u mogućnosti da nastave planiranim ritmom fizičku implementaciju 5G mreža.

Kina predstavlja suštu suprotnost od navedenih primera, jer se u njoj 5G mreža ubrzano i bez zastoja razvija i na njoj i država i privatan sektor rade intenzivno.

Anketa

Plašite li se 5G mreže?

  • Ne, 5G je OK!

    68.55% (449)

  • Da, plaši me 5G!

    16.95% (111)

  • Ne zanima me 5G.

    14.5% (95)

Plašite li se 5G mreže?

Rezultati

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA