5G ubija ptice i istina o tome | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5G ubija ptice i istina o tome

Ne, ptice ne padaju mrtve s neba zbog 5G zračenja, naravno!

  Izvor: MONDO / Vivo

Teoretičari zavere kao jedan od bazičnih elemenata za potkrepljivanje svojih tvrdnji navode masovni pomor ptica, koji se desio u Hagu, u Holandiji, a koji dovode u vezu sa testiranjem 5G mreže i postavljanjem prvih baznih stanica nove mobilne tehnologije.

Naravno, ove dve stvari nisu povezane!

Možda će vas zanimati:

Prvog maja, kad je trebalo da budemo u prirodi i da proslavljamo Međunarodni praznik rada na nekim mestima gde obično ima dosta ptica i cvrkutanja iskoristićemo kao povod da još jednom ukažemo na važnost pravilnog informisanja u vezi sa 5G tehnologijom, koja je i u ovom slučaju nepravedno optužena.

Masovni pomor ptica, koji se jeste desio u Hagu nema veze da 5G mrežom. Uprkos vrlo agresivnoj promociji na društvenim mrežama, posebno na Facebook-u, ptice u parku Huijgenspark u Hagu 19. oktobra nisu umrle zbog testiranja 5G mreže, koji se prema navodima nekih medija, koji nisu pružili nikakve dokaze, desilo 18. oktobra, jer je jedino testiranje 5G tehnologije blizu tog mesta održano krajem juna, na šta je ukazao sajt, koji se bavi razotkrivanjem lažnih vesti, Snopes.

Između 19. oktobra i 3. novembra 2018. umrlo je preko 330 ptica i to vrabaca, čvoraka, golubova i drugih, ali ptice nije ubila 5G radijacija, jer je u to vreme u okolini tog parka nije ni bilo, nego su one najverovatnije bile otrovane, zbog čega je kasnije posetiocima s ljubimcima bilo zabranjeno korišćenje parka, kako ne bi uginuo veći broj životinja i drugih ljubimaca.

Vest o tome da je 5G ubio ptice proširila se ubrzo nakon što je sajt Health Nut News, poznat po teorijama zavere u domenu medicine, objavio priču, koja je potekla od poznatog teoretičara zavere protiv 5G mreža, John Kuhles, koji vodi nekoliko Facebook i blog grupa protiv 5G-a. Kada su rezultati istrage državnih i gradskih službi i zvanično dokazale da je pomor ptica izazvan trovanjem, kao i da čak i masovno umiranje ptica nije toliko neuobičajeno u prirodi, John Kuhles je izjavio da nije ozbiljno mislio da je 5G ubio ptice, kao i da su njegove tvrdnje bile navedene sa znakom pitanja, odnosno da on nije tvrdio da je tako, nego je samo naveo to kao mogućnost.

John Kuhles nije medicinski ili telekomunikacioni stručnjak i nijedna od njegovih teorija dosad nije se dokazala istinitom niti je potkrepljena bilo kakvim dokazom.

Pametnom dosta...

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA