Veliki partner otkačio Facebook! Slede VISA i MasterCard “otkazi“?! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki partner otkačio Facebook! Slede VISA i MasterCard “otkazi“?! (FOTO)

Facebook je odjednom u frci sa Libra kriptovalutom, jer je jedan od najvećih partnera otkazao saradnju, a o istom razmišljaju još najmanje dva finansijska partnera…

  Izvor: MONDO / Facebook / Calibra

Navodno, zbog rasta tenzija i negativnog razvoja događaja u vezi sa Libra kriptovalutom, PayPal je odlučio da se povuče iz asocijacije nove kriptovalute i cele platforme. Libra je novi “proizvod“ Facebook kompanije, koji bi trebalo da ima temelje u realnom finansijskom tržištu, ali da bude zasnovan na modernoj tehnologiji i drugim blockchain faktorima, koji bi Libra kriptovalutu učinili fleksibilnijom i lakšom za korišćenje.

PayPal odlučio nakon ovog propusta?!

Trenutno, oko 30 članova Libra asocijacije pokušava da sredi sve pred lansiranje nove kriptovalute, kojoj će Facebook sa platformama Messenger i WhatsApp, kasnije i Instagram, biti samo nešto poput odskočne daske do finansijskog tržišta i šire upotrebe u svakodnevnom životu. PayPal je napustio Libra asocijaciju, a prema izveštajima iz industrije za isto se spremaju i VISA i MasterCard.

PayPal za The Verge nije obrazlagao odgovor, samo je izjavio da želi da se koncentriše aktivnim i stvarima, koje su već utemeljene, ali da će nastaviti da prati razvoj Libra asocijacije. Ipak, list The Financial Times objavio je da PayPal napušta Libra asocijaciju, jer pravila poslovanja nisu dovoljno dobro regulisana i sve više zemalja sumnja u dobre stvari, koje bi Libra kriptovalute mogla da donese. Takođe, nonšalantnost, koju Facebook izvršni direktori pokazuju prema sumnjama izraženim širom sveta u regularnost Libra poslovanja je zabrinjavajuća za PayPal, ali i činjenica da Facebook nije učinio dovoljno da razjasni i pokaže na koje će se načine boriti sa potencijalnim pranjem novca pomoću Libra kriptovalute.

S druge strane ni Facebook nije ostao nem na ovu situaciju i predstavnik za medije Libra asocijacije iz Ženeve i Facebook sedišta u Silikonskoj dolini, u zajedničkom saopštenju rekli su da PayPal očigledno nije bio spreman za napredne mogućnosti, koje Libra treba da donese, kao i da kompanija nema petlju da se uhvati u koštac s nečim tako velikim kao što je Libra.

Odustajanje PayPal-a od Libra projekta ne mora nužno da znači loš znak za Facebook i kriptovalutu, ali je izuzetno poljuljalo veru u kriptovalutu društvene mreže.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ako vam baš nije najjasnije šta je LIBRA:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi