Budućnost TV-a: Micro LED modularni ekrani do 5 metara | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost TV-a: Micro LED modularni ekrani do 5 metara

Nova Micro LED tehnologija dimenzijama, oblikom i konfiguracijijom trebalo bi da pomeri granice tradicionalnih TV ekrana, koji su sad modularni i mogu da se nadograde dodavanjem novih Micro LED elemenata.

  Izvor: MONDO portal / Samsung

Samsung Electronics predstavio je ekrane sa Micro LED tehnologijom tokom godišnje manifestacije “First Look“ na CES 2019 sajmu u Las Vegasu. Nova Micro LED tehnologija obuhvata: novi ekran od 75 inča (190.5 centimetara), “The Wall“ od 219 inča (556.25 centimetara), kao i druge velike dimenzije, oblike i konfiguracije za modularne Micro LED ekrane sledeće generacije.

Pročitajte i ovo: Samsung uvodi Apple servise na svoje televizore

Sa naprednijom tehnologijom i modularnim mogućnostima, Samsung Micro LED ekrani pružaju odličan kvalitet slike, raznovrsnost primene i dizajn. Ovi transformativni TV ekrani su izrađeni od pojedinačnih Micro LED delova, a sadrže milione neorganskih crvenih, zelenih i plavih mikroskopskih LED čipova, koji emituju sopstvenu svetlost, kako bi na ekranu proizveli intenzivne boje. Na ovaj način kvalitet slike je neuporediv u odnosu na bilo koju tehnologiju prikaza trenutno dostupnu na tržištu.

Na prošlogodišnjem CES-u, Samsung je predstavio Micro LED, otkrivajući The Wall, nagrađivani Micro LED ekran od 146 inča. Zahvaljujući tehničkom napretku u procesu poluprovodničke ambalaže, koja smanjuje jaz između mikroskopskih LED čipova, Samsung je razvio 4K Micro LED prikaz u manjem formatu od 75 inča, prilagođenom za kućnu upotrebu.

Zahvaljujući modularnoj prirodi Micro LED elemenata, ova tehnologija nudi fleksibilnost kad je reč o dimenzijama ekrana. To omogućava korisnicima da je prilagode tako da može da se uklopi u bilo koji prostor. Dodavanjem Micro LED modula, korisnici mogu da prošire svoj ekran do dimenzija koje žele. Modularna funkcionalnost Micro LED tehnologije omogućava korisnicima da u budućnosti kreiraju ultimativne ekrane, čak i sa neregularnim dimenzijama ekrana 9x3, 1x7 ili 5x1, koji odgovaraju njihovim potrebama.

Samsung Micro LED tehnologija, takođe optimizuje sadržaj bez obzira na dimenzije i oblik ekrana. Čak i kada se dodaje više modula, ovi ekrani mogu da prilagode dimenzije slike tako da se poveća rezolucija, uz održavanje konstantne gustine piksela. Uz to, Micro LED može da podržava sav sadržaj, od standardnog 16:9 formata, formata 21:9 prilagođenim za široke ekrane, do nekonvencionalnih razmera 32:9 ili čak 1:1, bez kompromisa u kvalitetu slike.

Konačno, kako Micro LED ekrani nemaju okvire, nema granica između modula - čak i kad dodate još. Rezultat je efekat beskonačne ravni sa neometanom površinom koja omogućava ekranu da se elegantno uklopi u bilo koje životno okruženje. Mogućnosti privlačnog dizajna poboljšane su novom funkcijom Ambient Mode., o kojoj smo vam sve rekli u našim video materijalima od ranije.

Pratite CES 2019 zajedno sa nama na MobIT stranama s vestima iz LAS VEGASA i na društvenim mrežama prateći oznaku #MobITCES19.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Samsung Q8D QLED TV
Izvor: MONDO portal

Raspakivanje: Samsung Q8F QLED televizor
Izvor: MONDO portal

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA