Internet štucao, ali nije potpuno pao | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Internet štucao, ali nije potpuno pao

Iako je za 13. oktobar najavljen pad interneta, osim povremenog štucanja većih problema nije bilo.

  Izvor: Promo/1.1.1.1

Internet korisnici širom sveta tokom 13. oktobra mogli bi da dožive i velike probleme sa korišćenjem Mreže svih mreža, pošto će pojedini internet serveri, neki od ključnih delova infrastrukture, morati da se isključe zbog tehničkog održavanja, kako bi im se ažurirao softver.

Pročitajte i ovo: Novi tip kućnog interneta

I ovo, takođe: Novi zakon zauvek će promeniti i otežati internet

Russia Today objašnjava da Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN), organizacija koja je zadužena za pitanja IP adresa i registar domena i njihovo održavanje, mora da izvrši promene kriptografskih ključeva, kako bi se povećala bezbednost Domain Name System (DNS). Zbog ovoga će korisnici širom sveta iskusiti različite probleme tokom korišćenja interneta do kraja 13. oktobra, koji bi mogli da kulminiraju potpunim prekidom internet saobraćaja za neke korisnike.

Korisnici provajdera interneta, koji nisu ažurirali svoje sisteme i unapredili opremu biće posebno pogođeni ovim stvarima i njihovi korisnici su ugroženijih od ostalih.

Savet za napredne korisnike: Ubrzajte internet ovim podešavanjima

Najveći deo softverskog unapređenja sistema ICANN-a je obavljen tokom 11. i 12. oktobra, pa se očekuje da problemi sa internetom, ako ih bude, potraju samo do kraja 13. oktobra, kad će komletno održavanje biti obavljeno. Ipak, zamena kriptografskih ključeva u budućnosti će biti potrebna češće zbog sve većeg broja i sve složenijih bezbednosnih napada.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA