Otkačite Chrome, imamo pravu alternativu! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkačite Chrome, imamo pravu alternativu!

Osim što je invazivan po našu onlajn bezbednost i “jede“ resurse, Chrome je postao i prava špijunska alatka kompanije, koja ga je stvorila.

  Izvor: MONDO portal

Da li ste znali da od Chrome v69 verzije, taj najpopularniji pregledač prijavljuje Google korisnike na njihove Google naloge, bez njihovog odobrenja i znanja? Da, tačno je, Google je to i potvrdio i pod pritiskom nezadovoljnih korisnika i stručne javnosti obećao da će u v70 ispraviti stvar i omogućiti da se Chrome-u to zabrani i da, dodatno, ne šalje automatski sadržaj poseta i ostale podatke o vašem internet saobraćaju u Google.

Iskreno, odavno u MobIT redakciji ne koristimo Chrome. Prvi razlog je to što je uvek gladan resursa računara, a drugi su upravo ovakve stvari - Chrome je uvek u nekakvoj koliziji sa onlajn bezbednošću i našom privatnošću.

Voleli ga, ne voleli, vreme je da ga menjate!

Imamo i savršenu alternativu, koja je zasnvana na Chromium platformi, ali je daleko bolje optimizovana, pa troši manje, a dodate su i neophodne opcije, koje su nedostajale da se Chrome odbaci zauvek.

Vivaldi v2.0 je dobio mogućnost sinhronizacije podataka, što znači da ćete moći da sačuvate podešavanja, stranice, obeleživače i ostale stvari sa kojima se možete prijaviti na drugom uređaju i nastaviti tamo gde ste stali na prethodnom.

Drugo poboljšanje jeste i povećanje brzine rada ukupno, a posebno prilikom pokretanja Vivaldi pregledača interneta.

Takođe, ako ste napredan korisnik sad vam je na raspolaganju i daleko veći broj opcija rada sa tabovima, odnosno karticama u kojima ste učitali sajtove. Osim zamrzavanja na neko vreme, što štedi resurse i omogućava lakši tj. brži rad, omogućeno je i korišćenje veb panela sa strane u kojima uvek možete imati omiljene sajtove, MONDO će biti tamo, naravno ;), praktičniji prikaz sadržaja dve združene kartice tj. taba, deljenje ekrana za prikaz više prozora odjednom, kao i lakši rad sa kopiranim tekstom.

Vivaldi je sjajan i lagan pregledač interneta, koji smo vam detaljno predstavili u ranijim opisima (OVDE, OVDE i OVDE) i koji već mesecima radi na MobIT uređajima, jer je bolji i pouzdaniji od Chrome pregledača, posebno za mašinama, koje imaju manje snage i ograničene resurse.

S dolaskom 2.0 verzije Vivaldi je dobio i nove mogućnosti promene izgleda, nove teme i dosta sitnih podešavanja, ukoliko volite kozmetički da se istaknete u moru istih pregledača.

Ne morate odmah da ukinete Chrome, nikako, ali svakako isprobajte Vivaldi i sigurni smo da će veliki broj vas odlučiti da ga zadrži. Vivialdi v2.0 čeka vas na linku!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Vivaldi 2.0 – Your browser matters.
Izvor: Vivaldi Browser

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA