Windows 10 uvodi mesečnu pretplatu? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 10 uvodi mesečnu pretplatu?

Da li će doći vreme kad će Windows 10 biti kao Office 365 - redovno održavan servis sa mesečnom ili godišnjom pretplatom. Windows 10 već jeste servis, makar ga Microsoft tako zove…

  Izvor: Promo / Microsoft

Od pojave aktuelnog operativnog sistema, Microsoft ga je opisivao kao “Windows as a service”, odnosno kao “Windows kao servis tj. uslugu“.

Ispravljena Windows greška nakon 33 godine!

Upravo ovakva kategorizacija ostavljala je mesto bojazni da će korporacija jednog dana početi da naplaćuje privilegiju korišćenja Windows 10 softvera. Nova Microsoft Managed Desktop (MMD) alatka, koja je na vidiku, mogla bi biti uvod u ovu praksu.

Radi se o odgovoru kompanije na brojne pritužbe povodom isuviše čestih ažuriranja operativnog sistema. Na MMD-u je da konfiguriše svaki računar, koji počiva na “Desetki“, u zamenu za mesečnu nadoknadu, objavio je SK, pozivajući se na The Forbes i druge izvore.

Windows menja Start meni

“Surface Plus“, ali i “Surface as a Servise“ lizing programi, kao i Office 365, alatke su koje govore u prilog nastojanjima masovnije monetizacije, koju kompanija ima u vidu.

Za početak će ovakva praksa biti na snazi samo u poslovnim okruženjima, ali pitanje je da li će se na tome stati? Microsoft korporaciji je, navodno, klasičan PC sve više smetnja, pa se iz tog razloga konstantna naplata više isplati od unapređenja platforme kroz potpuno nove verzije operativnog sistema.

Da li biste vi plaćali mesečnu pretplatu za Windows 10?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi