Ne gledajte ovako filmove za odrasle | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne gledajte ovako filmove za odrasle

Niste u potpunosti zaštićeni, iako većina misli da jeste!

  Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Incognito način pretraživanja je nedvosmisleno koristan dodatak, naročito, ako škakljive stranice posećujemo sa radnog mesta, sa javnog računara, iz škole ili putem kompjutera, koji se deli s nekim drugim korisnikom i/ili članovima porodice.

Znaju da gledate previše filmova za odrasle…

Neki pregledači interneta savetuju da Google pretraživač zamenite nikim drugim, dokazano neinvazivnim po vašu privatnost, kakav je DuckDuckGo ili neki drugi. Možda da pređete i na neki alternativan pregledač interneta, kakav je Vivaldi? Informišite se i o tome!

MONDO MobIT

Kad koristite Incognito mode tj. skriven način pretraživanja interneta na svom uređaju povezanom na internet, verovatno smatrate da je vaša pretraga tajna, ali to i nije baš tako. Iako ovaj dodatak sprečava da se istorija pretraživanja zapamti na računaru, na kojem se incognito mode koristi, vaš poslodavac, članovi porodice ili provajder internet usluga i dalje su u mogućnosti da dobiju uvid u vašu pretragu.

Istraživanje sprovedeno na čikaškom Univerzitetu pokazalo je da većina ljudi ove situacije nije ni svesna. Od ukupno 460 ispitanika, čak 56 posto njih bilo je uvereno da se njihova istorija pretrage ne može otkriti. Oko 40 odsto ispitanih je mislilo da će njihova lokacija biti skrivena, a čak 25 posto je smatralo i da će njihova IP adresa bit skrivena od svih.

Srbija gleda matorke, BiH svingere, a Crnogorci?

Rezultati ovog istraživanja pokazuju koliko je duboko ukorenjeno mišljenje da incognito mode pretraživanja sprečava prikazivanje lokacije, reklame, viruse i uvid u istoriju pretraživanja, objašnjava Index i savetuje sve korisnike da pripaze, jer lične, skrivene pretrage nisu toliko privatne, koliko se to smatra. 

O ovom problemu nedavno su govorili i Google inženjeri, koji smatraju da je bezbednije sve škakljive stvari, posebno filmove za odrasle, gledati direktno, pa nakon toga u potpunosti čistiti istoriju pretrage, kolačiće i druge sadržaje koje Chrome i drugi pregledači interneta čuvaju o korisnicima.

Više o tome zašto je napravljen Incognito Mode saznajte u tekstu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA