Windows XP i dalje živi, stiglo ažuriranje! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows XP i dalje živi, stiglo ažuriranje!

Windows je izbacio još jednu sigurnosnu zakrpu za svoj stari operativni sistem, da bi ga osigurao od narednih, potencijalnih napada.

  Izvor: Promo/MONDO portal.

Nakon nedavnih WannaCry ransomware napada koji su proistekli iz procurelih NSA testova, Microsoft je učinio neobičan korakpravljenja zakrpe za Windows XP da ga zaštiti od napada, uprkos činjenici da je podrška za ovaj operativni sistem prestala 2014. godine. Sada, Microsoft čini još jedan korak da zakrpi dodatne slabosti u Windows XP i drugim starijim, nepodržanim Windows izdanjima kao deo regularnog ažuriranja.

Razlog za zakrpe je borba protiv "povišenog rizika" sajber napada, kaže Microsoft.

Ako ste bili žrtva RANSOMWARE napada - rešenje!

"Pregledom ažuriranja za ovaj mesec, neke slabosti su identifikovane koje predstavljaju povišen rizik od sajber napada vladinih organizacija ili drugih imitatorskih organizacija. Da bi se borili sa ovim rizikom, danas pružamo dodatna sigurnosna ažuriranja pored našeg regularnog Update Tuesday servisa. Ova sigurnosna ažuriranja su dsotupna svim korisnicima, uključujući i one koji koriste starije verzije Windows-a. Zbog trenutno povećanog rizika od destruktivnih sajber napada, odlučili smo da preduzmemo ove mere, zato što primena ovih ažuriranja pruža dodatnu zaštitu od potencijalnih napada sa karakteristikama sličnim WannaCrypt-u."

Microsoft je brzo objasnio u vezi ovih ažuriranja da ih ne treba tumačiti kao rastajanje sa stadardnom politikom servisiranja.

Šta je Wanna Decrypt, virus o kojem svi pričaju

Nije jasno koje informacije su dovele Microsoft do tog poteza, ali je veoma verovatno da osetljiva okolina nakon WannaCry haosa je barem delimično odgovorna. Mašine koje i dalje rade na XP sistemu bi trebale da se ažuriraju preko Windows Update ili Download Center opcija što pre.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA