Spas za starije, sporije kompjutere | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spas za starije, sporije kompjutere

Sad ćete računar koristiti malo lakše i brže, zahvaljujući novim poboljšanjima.

 Izvor: MONDO portal.

Firefox je vrlo popularan pregledač neta na slabijim mašinama, što je pokazala i detaljna studija tog veb pregledača, objavljena krajem 2016. godine. Kako bi maksimalno pomogao korisnicima da što više uživaju u pregledanju sajtova i interneta Mozilla se trudi da redovno ažurira Firefox, a pred vama su dve najnovije opcije, koje upravo korisnicima takvih računara nude pomoć.

Prva je dugme „Optimize Firefox“, koje će zaustaviti učitavanje i sa stranice skloniti sve dodatke i aplikacije „trećih strana“ koje se neminovno učitavaju sa sajtovima.

Firefox sad služi i za igranje igara, i to pravih!

Druga opcija je „Content Processes“ i omogućava da lakše radite sa više tabova istovremeno, ali žrtvuje memoriju uređaja, pa će je mnogi, ipak, zaobići.

I na kraju, po prvi put u Firefox pregledaču omogućeno je isključivanje elemenata korisničkog okruženja, animacija na tabovima i menijima, što bi trebalo da rastereti sve resurse računara makar malo. Opcija „Page Prefetching“ omogućiće brže učitavanje sadržaja na sporim internet vezama.

Firefox se povlači sa nekih Windows sistema

Trenutno je aktuelna Firefox v52 verzija, a ove opcije biće aktivne od verzije v55, navodi TNW portal, koji ističe da je ovo veliki korak napred Firefox pregledača, u pravom smeru - ka korisnicima…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi