Velika stvar za Android, Google je konačno shvatio | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika stvar za Android, Google je konačno shvatio

Google je pokrenuo PAX, dogovor o licenciranju sa kompanijama, koji bi trebao da smanji broj pravnih problema između proizvođača.

  Izvor: Mondo

U cilju smanjenja pravnih bitaka oko patenata ogromnog Android ekosistema, koji uključuje Google-ove doprinose kao i razne third-party proizvođače, Google je najavio PAX - što je kratak naziv za “Android Networked Cross-License Agreement.” (umreženi među-licencni Android dogovor)

Windows više nije najpopularniji...

To je društvena licenca koja "pokriva Android i Google aplikacije prethodno instalirane na uređaje koji ispunjavaju Android-ove zahteve kompatibilnosti." To znači da, organizacije koje su članice, će moći da licenciraju jedni druge bez naplate prava korišćenja. Pošto je preko 4.000 Android uređaja lansirano prošle godine, ovo deluje kao neophodan korak u pravom smeru.

Google prevazišao sam sebe, pogledajte!

Program je besplatan za pridruživanje svim kompanijama, i uključuje već devet članova pri pokretanju, koji drže oko 230.000 patenata širom sveta, a to su: Google, Samsung, LG, HTC, Foxconn, Coolpad, BQ, HMD Global i Allview.

Nova vrsta telefona stiže sredinom 2017.

Ovo bi trebalo smanjiti sukobe firmi koje rade sa Android platformom, i rešiti probleme pre njihovog odlaska na sud, gde se utvrđuje ko kome duguje šta za korišćenje neke tehnologije. Poznata situacija je kada je Oracle na sudu optužio Google za korišćenje Java API za pravljenje Android-a, gde su zatim, taj slučaj i izgubili, prenosi TNW.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA