On je Mr. OLED, a ovo njegov prvi intervju! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je Mr. OLED, a ovo njegov prvi intervju! (FOTO)

Ovo je, sigurni smo, najzanimljiviji intervju koji ćete pročitati ovih dana, jer je sagovornik - televizor! Prvi put, verovatno na svetu, TV uređaj otvorio je dušu (panel) za javnost. Zabavite se i vi!

  Izvor: LG.

Marko, MONDO: Jesi li svestan da je ovo prvi intervju s Televizorom ikad?! Biće nam obojici bolje da bude dobar ;)

Mr. OLED: Pa, Marko, posle dugog niza godina u senci, bilo je krajnje vreme da kao predstavnik populacije televizora istupim i obratim se javnosti :)

Marko, MONDO: Otkud ti u Srbiji, kako si završio među nama?

Mr. OLED: S obzirom na to da su ljudi u Srbiji veliki ljubitelji televizije i provode mnogo vremena gledajući je, ne čudi što sam odlučio da se baš ovde pojavim. Nedavno sam u okviru manifestacije „24 sata elegancije“ premijerno predstavljen u Srbiji.Svojim elegantnim dizajnom i vrhunskim kvalitetom slike, koji me čine prefinjenim i premijum uređajem, savršeno sam se uklopio u koncept ovog događaja.

Šta je OLED i kako radi

OLED tehnologija bazira se na samosvetlećim pikselima koji se nezavisno aktiviraju i pale kako bi prikazali najbogatije detalje i pokazali unapređen kvalitet slike, a ima ih skoro 8.3 miliona, baš poput sjajnih zvezda na Mlečnom putu. Ovakvi uređaji nude i mogućnost regulisanja jačine osvetljenja, pa spektar svih boja koje postoje u našem okruženju ima dodatnu dubinu, pružajući novi osećaj pri gledanju, neuporediv sa bilo kojim LED osvetljenim LCD ili plazma televizorom.

Marko, MONDO: Reci mi nešto o sebi.

Mr. OLED: Ne volim da pričam o sebi i hvalim se, ali kad već pitaš, odlikuje me dobro poznata OLED tehnologija, koja omogućava emitovanje savršene slike, zahvaljujući visoko razvijenoj tehnologiji samosvetlećih piksela. Ovi pikseli imaju mogućnost da se nezavisno aktiviraju i tako pruže prikaz neograničenog kontrasta i najtamnije crne boje, simbola prefinjenosti i elegancije. Takođe, kažu da posedujem i brojne druge karakteristike koje me čine pravim tehnološkim čudom. Između ostalog, postižem vrhunski performans na polju zvuka, zahvaljujući odličnom audio sistemu, razvijenom u saradnji sa kompanijom Harman/Kardon.

Marko, MONDO: A, to što donosiš, to je nešto novo, je li?

Mr. OLED: Tako je, kao poslednja tehnološka inovacija pružam više od milijardu mogućih kombinacija boja, zahvaljujući kojoj nijedan detalj više ne može promaći ljudskom oku, bilo da gledate sportsku utakmicu, film ili fotografije. Istovremeno, visoko razvijena tehnologija odziva kreira kristalno jasnu sliku, bez zamućenosti i sa jasnim prikazom boja, tako da pružam potpuno novo i prestižno iskustvo gledanja televizije.

Marko, MONDO: OK, je li onda tvoja crna „crnja od noći“ ili „crna kao noć“? ;)

Mr. OLED: Kako sam maločas već naveo, zahvaljujući tehnologiji samosvetlećih piksela, mogu da prikažem savršenu dubinu crne boje, koju obični televizori ne mogu da postignu. Takođe, uspevam i da regulišem jačinu osvetljenja, zbog čega crnu i tamne boje prikazujem na do sada neviđenom nivou. Ipak, ostavljam na gledaocima da odluče da li je moja crna „crnja od noći“. :)

Pa, pogledajmo Mr. OLED crnu boju u galeriji slika:

Marko, MONDO: Ako ti tako kažeš… Šta najviše voliš da prikazuješ ili, evo, koji program ti najviše „leži“?

Mr. OLED: Nisam preterano izbirljiv i volim da ugađam svojim korisnicima. Bez obzira na to da li ste ljubitelj igrica, želite da surfujete internetom ili pogledate letnji blokbaster, učiniću da vaša dnevna soba postane prava igraonica, bioskop, pa čak i kancelarija. Izbor ostavljam vama.

Videli smo Mr. OLEDA u akciji, pogledajte i vi!

Marko, MONDO: Koliko je to sve što donosiš sa sobom u Srbiji korisno?

Mr. OLED: S obzirom na to da podržavam napredne HDR 10 i Dolby Vision tehnologije slike, gledaoci će moći da uživaju u gledanju sadržaja ovog tipa. Tako će sadržaj dostupan u HDR tehnologiji doživljavati izuzetno realistično i verno, usled šireg raspona živopisnih i jarkih boja. Kako se vodeće filmske kompanije sve češće okreću ovom tipu tehnologije prikaza, smatram da su ove moje mogućnosti veoma korisne.

Marko, MONDO: Zašto je dizajn danas tako važan za TV poput tebe?

Mr. OLED: Estetika je važna koliko i dobre karakteristike. Za XXI vek je svojstven minimalizam, zato su se moji tvorci bazirali na njemu dok su me stvarali. Zahvaljujući tome, uklapam se u svaki stil bilo kog doma. Čak kažu i da izgledam kao pravo umetničko delo i da sam, bez obzira na svoju jednostavnost i svedenost, veoma upečatljiv.

Mr. OLED je uvek u najboljem društvu:

Marko, MONDO: A debljina, čujem da si tanak, po želji i zakrivljen?

Mr. OLED: Tako je, debljina mog ekrana može iznositi i do sićušnih pet milimetara, a korisnici po svom nahođenju mogu izabrati hoću li biti zakrivljen. U svakom slučaju, pružam vrhunsko iskustvo gledanja, i to iz bilo kog ugla u prostoriji.

Marko, MONDO: Tako tanko kućište i moćna unutrašnjost, je li bilo mesta i za aplikacije i ono što svi danas traže - YouTube i internet?

Mr. OLED: Hvala na lepim rečima! Pa, svestan sam toga da živimo u doba interneta i da se tehnologija razvija vrtoglavom brzinom, tako da se trudim da idem u korak sa ovim pojavama. Zato koristim najnoviji webOS operativni sistem, pa se putem wi-fi mreže lako povezujem sa bilo kojim smart uređajem u kući, što znači da je sav sadržaj sa interneta, uključujući i YouTube, moguće pratiti na meni.

Marko, MONDO: Je l’ ljubav sa daljincem još uvek traje ili si slobodan u nekim funkcijama?

Mr. OLED: Moram priznati da ljubav traje i dalje. Ali naša veza jednako dobro funkcioniše i na daljinu, tako da moj pametni daljinski upravljač Magic Remote ne odgovara na komande samo klikom, već i na osnovu pokreta ili glasa.

Marko, MONDO: Sad kad smo prekinuli višedecenijsku medijsku TV izolaciju, reci nešto što dugo već želiš, a nisi imao priliku - znam da postoji nešto tako, sigurno!

Mr. OLED: Hm… Evo, voleo bih da pozdravim svoje podstanare – male ljude koji žive u televizorima i revnosno rade već skoro čitav vek. He, he :) Šalu na stranu, ipak ne postoje mali ljudi, a umesto njih zahvalio bih se svojim samosvetlećim pikselima bez čijeg doprinosa ne bih bio moguć!

Marko, MONDO: Hvala ti, želim ti sjajnu sliku i dobar signal!

Mr. OLED: Hvala tebi, Marko! Nadam se da sam ispunio očekivanja. :)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA