Hakovano MILIJARDU naloga, menjajte SVE lozinke! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakovano MILIJARDU naloga, menjajte SVE lozinke!

Slobodno možemo reći da nas je Yahoo upropastio, jer zahvaljujući sigurnosnom propustu hakovano je više od milijardu različitih naloga!

 Izvor: MONDO portal

Yahoo je 22. septembra priznao i javno objavio da je tokom 2013. godine hakovano preko 500 miliona Yahoo naloga. Sad je stvar postala još gora, jer je hakovano, oštećeno ili ugroženo preko milijardu različitih naloga - svih onih koji su bili u vezi sa hakovanim Yahoo nalozima. Kako to sad, pitaju se neki. Pa, lepo, svi nalozi kojima se pristupalo sa sličnom ili istom lozinkom i/ili Yahoo mejlom su kompromitovani i zato je važno da zamenite lozinke na svim servisima, ako ste nekad koristili Yahoo mejl (u bilo kojem trenutku).

Kako da promenite Yahoo lozinku >>>

Yahoo skandal: Špijunirali mejlove korisnika!

Yahoo je tokom noći (14. na 15. decembar) poslao korisnicima upozorenje da su njihovi nalozi i lični podaci možda kompromitovani i da bi bilo sjajno, ako bi svi ti korisnici (koji su mejl dobili) promenili svoju Yahoo lozinku.

Isti mejl, ali i jasno upozorenje dobili smo i mi (vidite galeriju slika)!

Prema podacima koje je objavio Yahoo, a koji su dati u mejlu korisnicima, veruje se da su ukradene lozinke, brojevi telefona, datumi rođenja, prava imena i pridruženi mejlovi oštećenih korisnika. Yahoo i sigurnosne kompanije trenutno proveravaju da li su ukradeni bankovni računi, podaci o karticama i onlajn plaćanju, što bi, ako se pokaže istinitim, moglo da napravi nepregledne probleme vlasnicima pokradenih podataka (ako već i nije), kao i bankama i celom sistemu plaćanja.

Proverite jeste li hakovani brzo i lako

Yahoo je ovim hakovanjem postao najveća žrtva sajber napada u istoriji interneta, ostavljajući ugroženo milijardu i više ljudi!

Šta da uradite, ako verujete da ste "hakovani":

- obrišite sve lične podatke s Yahoo mreže, ako vam je mejl još u funkciji

- izmenite sve lozinke na servisima na koje ste prijavljeni Yahoo mejlom

- izmenite sve iste lozinke (dva različite servisa sa istom lozinkom)

- uključite prepoznavanje u dva koraka (lozinka i SMS ili lozinka i mejl)

- koristite LastPass servis; ovaj servis je u stanju da generiše automatske lozinke i da ih pamti u enkriptovanom obliku za bilo koji sajt, mejl ili servis, kao i da ih brzo i lako promeni kad dođe do ovakvih neželjenih situacija.

Sve o LastPass servisu, koji je sad besplatan za sve rekli smo na linku!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi