Oborena zabluda o lozinkama | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oborena zabluda o lozinkama

Često menjate svoje lozinke? Razmislite još jednom…

 Izvor: Kaspersky Lab/David Jacoby/MONDO portal.

Od kad postoje lozinke postoji i pravilo da bi s vremena na vreme trebalo menjati. Ispada da je to potpuno pogrešno, makar, ako verujete u najnovije istraživanje. U Las Vegasu je održana konferencija o bezbednosti na internetu, na kojoj se više bezbednosnih eksperata složilo da česta promena lozinke na istom servisu donosi, zapravo, više štete, nego koristi.

Kako do najbolje lozinke - korak po korak!

Prema istraživanjima objavljenim na PasswordsCon 2016 konferenciji ljudi u najvećem broju slučajeva tokom izmene lozinke menjaju samo jedno slovo u lozinki ili dodaju novo na kraju. Izmena passworda, odnosno lozinke, sigurnosne kuće nazivaju „transformacijama“, a loše je to što hakeri i oni koji se bave narušavanjem onlajn bezbednosti računaju na te transformacije, koriste ih u svojim algoritmima za razbijanje lozinki i lakše dolaze do svog cilja - onemogućavanja lozinki tj. njene krađe ili otkrivanja.

Promene lozinke su, zaključuju na konferenciji, nužne samo ako dođe do pada sigurnosti servisa, sajta ili usluge za koju se ta lozinka koristi.

Ako sumnjate da je neko "provalio" vašu lozinku - proverite OVDE!

OBRATITE PAŽNJU: Ne koristite ove lozinke!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi