Kako gledati domaće i strane TV kanale na telefonu: Koje opcije su vam na raspolaganju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako gledati domaće i strane TV kanale na telefonu: Koje opcije su vam na raspolaganju

Gledanje aktuelnog TV programa, filmova i serija na telefonu je verovatno lakše nego što ste mislili. Saznajte koje su vam opcije na raspolaganju.

 Kako gledati TV na telefonu MTS SBB Supernova Orion Yettel RTS Izvor: Smartlife

Kada u kući dođe do sukoba mišljenja šta gledati na TV-u, umesto debate zgodno rešenje može biti vaš pametni telefon. Takođe, telefon može biti idealno rešenje i kada se nađete na mestu na kome nema televizora, a vama baš tog trenutka počinje utakmica ili serija koju redovno pratite - piše ekipa sa sajta Iskustva & Preporuke.

Ako vas ova opcija zanima i pitate se kako gledati TV na telefonu, u ovom tekstu ćete pronaći repenje, bez obzira na to da li koristite iPhone ili neki od telefona sa Android operativnim sistemom.

Uopšteno govoreći, televizijski program možete na dva načina gledati na telefonu:

  • Putem pregledača (Google Chrome, Mozilla Firefox, Samsung Internet, Apple Safari itd)
  • Uz pomoć posebnih aplikacija

Nepisano pravilo je da su aplikacije bezbednije za korišćenje, u poređenju sa veb-sajtovima, jer prolaze brojne bezbednosne provere koje sprovode kompanije Google i Apple pre nego što aplikacije budu postavljene na Apple App Store odnosno na Google Play prodavnicu.

Međutim, to ne znači da su svi sajtovi nebezbedni niti da su sve aplikacije bezbedne. O svemu će biti reči u redovima koji slede jer cilj ovog teksta nije samo da vam pruži odgovor na pitanje kako gledati TV na mobilnom telefonu već i kako da to radite potpuno bezbedno, bez rizika po svoje podatke ili svoj novčanik.

1. Televizija na telefonu uz pomoć pregledača

Pojedine televizijske stanice svoj program emituju (uživo) i putem svojih zvaničnih internet sajtova, što znači da ga možete pratiti tako što ćete otvoriti svoj pregledač tj. aplikaciju koju koristite za surfovanje internetom (Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari i sl) i posetiti veb-sajt TV stanice čiji program želite da gledate.

Ukoliko za gledanje televizije na mobilnom telefonu koristite zvaničan internet sajt one TV stanice čiji program želite da gledate, možete biti sigurni da je sve bezbedno i da nećete biti izloženi nikakvom riziku.

Međutim, postoje i veb-sajtovi koji na svojim stranicama potpuno neovlašćeno prikazuju televizijski program i predstavljaju visok rizik po bezbednost vaših podataka ili vašeg novčanika. Kako bi bili što primamljiviji, ovi sajtovi najčešće nude mogućnost da gledate na desetine ili čak na stotine kanala - i to "besplatno". Međutim, nije sve tako sjajno i bajno kao što izgleda, a ponajmanje besplatno, jer vas na ovakvim sajtovima čeka čitava paleta raznolikih zlonamernih softvera kojih verovatno ima više nego tih TV kanala zbog kojih ste na takav sajt došli.

Nakon posete nekom od ovih malicioznih sajtova, najmanje što možete da očekujete jeste da vaš telefon bude prosto zatrpan reklamama i ogromnim brojem užasno upornih i dosadnih notifikacija. Može se dogoditi i da ne vidite reklame, ali da u vaš telefon bude postavljen virus koji svom vlasniku može otkriti vaša korisnička imena i lozinke za pristup različitim servisima i aplikacijama, uključujući i aplikaciju vaše banke.

Dakle, ako za gledanje televizije planirate da koristite web browser iz svog mobilnog telefona, budite veoma pažljivi i koristite isključivo sajtove iza kojih stoje same TV stanice ili sajtove iza kojih stoje distributeri TV sadržaja, ali nikakako nemojte koristiti neproverene ili piratske sajtove.

2. Kako gledati TV na telefonu uz pomoć posebnih aplikacija

Pored veb-sajtova, TV stanice često imaju i svoje aplikacije za Android ili iPhone, uz pomoć kojih možete uživo da pratite njihov TV program, pa čak i da vratite program unazad kako biste pogledali emisiju koju ste propustili.

Pored samih televizijskih stanica, TV operatori tj. kompanije koje se bave distribucijom TV sadržaja (kao što su Telekom Srbija (mts), SBB, Yettel i druge) takođe nude svoje aplikacije za gledanje televizije na telefonu. Zapravo, pre će neka od ovih kompanija da napravi aplikaciju za gledanje televizije na telefonu nego što će to uraditi neka TV stanica.

Hajde da vidimo koje su to aplikacije popularne u Srbiji i šta one nude svojim korisnicima.

RTS Planeta (za sve korisnike iz Srbije i inostranstva)

Program Radio-televizije Srbije možete pratiti preko aplikacije RTS Planeta, koja je dostupna za iPhone i Android telefone.

Konkretno, preko aplikacije RTS Planeta možete pratiti sve RTS kanale, uključujući i devet tematskih kanala (poput RTS Nauka, RTS Drama, RTS Poletarac…), kao i osam radio-stanica koje emituje Radio-televizija Srbije.

Pored toga, ova aplikacija čini dostupnim i posebne sadržaje, između ostalog i neke TV serije ove medijske kuće.

 RTS Planeta Izvor: Iskustva & Preporuke

EON (za korisnike usluga kompanije SBB)

EON je aplikacija namenjena onima koji koriste usluge kompanije SBB. Kao i većina aplikacija i EON se preuzima iz zvaničnih elektronskih prodavnica - Apple App Store i Google Play Store.

EON vam omogućava da na telefonu gledate TV kanale koje imate u svom paketu, ali i da slušate radio-stanice iz svog paketa.

Aplikacija takođe omogućava gledanje TV programa nedelju dana unazad, kao i premotavanje i pauziranje filmova i serija. Posebna pogodnost je i mogućnost da, recimo, film počnete da gledate na telefonu, pauzirate ga, a zatim nastavite da gledate na televizoru.

Iris GO i MOVE ’N’ GO (za korisnike usluga kompanije Telekom)

Ako TV gledate putem usluga kompanije Telekom Srbija i pitate se kako gledati televiziju na mobilnom telefonum, rešenje će biti instalacija MOVE ‘N’ GO ili Iris GO aplikacije na vaš pametni telefon.

Imajte u vidu da je Iris GO aplikacija namenjena korisnicima mts BOX paketa i Iris TV paketa, dok je korisnicima Supernova paketa namenjena MOVE ‘N’ GO aplikacija.

Pored toga što ćete moći da uživate u omiljenim TV emisijama, filmovima, muzici i drugom televizijskom sadržaju, moći ćete i da vraćate TV program do nedelju dana unazad kako biste pogledali i ono što ste u propustili jer ste u trenutku emitovanja bili zauzeti drugim obavezama.

Orion TV aplikacija

Orion TV je način kako gledati TV na mobilnom telefonu, bez obzira na to ko je vaš provajder. Drugim rečima, ovaj način gledanja televizije na mobilnom je dostupan korisnicima svih mreža, a postoji mogućnost besplatnog i plaćenog gledanja TV kanala.

Aplikacija nudi mogućnost praćenja programa 7 dana unazad kao i opciju za premotavanje i pauziranje onoga što gledate.

Hipernet TV

Hipernet TV je aplikacija koja nudi veoma slične funkcionalnosti kao i rešenja ostalih provajdera, i dostupna je za Android i iOS uređaje samo korisnicima koji imaju aktivnu Hipernet TV pretplatu.

Ukoliko ste se odlučili na uslugu kompanije Yettel, Hipernet TV je idealan izbor za gledanje televizije na vašem pametnom telefonu.

 Hipernet TV Izvor: Google Play / Yettel Serbia

Beo2Go aplikacija (za korisnike usluga kompanije Beotel)

Još jedan od odgovora napitanje kako gledati TV na mobilnom telefonu dolazi u vidu Beo2Go aplikacije. Naravno, i ova aplikacija se priuzima iz Apple App Store odnosno Google Play prodavnice. Dakle, Beo2Go aplikaciju možete koristiti na iPhone-u i na uređajima sa Android operativnim sistemom.

Opcija je dostupna korisnicima BeotelNet-a i pruža mogućnost gledanja nekih od najpopularnijih domaćih TV kanala.

Sada kada znate nekoliko načina kako gledati TV na mobilnom telefonu više nećete morati da se takmičite sa ukućanima oko toga ko drži daljinski upravljač, jer će svako moći da uživa u programu koji mu najviše godi.

Planirate kupovinu novog telefona?

Zašto biste rizikovali pri kupovini novog telefona kada uvek možete da pročitate korisničke recenzije, ocene, iskustva i preporuke za telefone, koje su napisali sami korisnici i na taj način izneli svoje mišljenje o stotinama različitih modela telefona koji se mogu kupiti u Srbiji. Informišite se, uporedite cene pre kupovine i lako odaberite najbolji model za vas.

Izvor: Iskustva & Preporuke

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nane

Imam Globaltelovu aplikaciju sa jedno 40 kanala i ok radi

Mirce

Po meni je Teamnetova aplikacija za tel i tv ubjedljivo najbrza.