Kako instalirati Google aplikacije na Huawei telefonima: Najbolji način - par klikova | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako instalirati Google aplikacije na Huawei telefonima: Najbolji način - par klikova

Tražite najlakši način instaliranja Google aplikacija na svom Huawei telefonu? Imamo pravu stvar za vas!

 Kako instalirati Google aplikacije na Huawei telefonu GBox Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Predstavljanjem najnovijih flagship telefona u Kini - P60, P60 Pro, P60 Art i Mate X3 - kompanija Huawei je još jednom dokazala da je među liderima u industriji kada su inovacije u pitanju. Novi uređaji su privukli ogromnu pažnju, a iako još uvek ne znamo koji od njih će se naći na našem tržištu, kada neki od novih modela konačno stigne, ne sumnjamo da će biti pravi hit, i da će mnogi poželeti da se nađe u njihovom džepu - možda baš i vi.

Kao što znate, Huawei na svojim uređajima koristi HMS (Huawei Mobile Services), čiji biser je AppGallery, prodavnica koja u svojoj ponudi ima više od 223.000 aplikacija, i nalazi se među tri najpopularnije prodavnice aplikacija na tržištu. Ukoliko poslušate preporuke onih koji baš i nisu upućeni u najnovija rešenja na Huawei telefonima, možda čujete da na ovim uređajima nije moguće instalirati Google aplikacije ili da je proces previše komplikovan. Zato smo rešili da vam, bilo da već imate Huawei telefon ili planirate da ga kupite, dokažemo da takve tvrdnje ne mogu biti dalje od istine, kao i da vam je na raspolaganju baš sve.

Tačno je, Huawei telefoni ne dolaze sa Google Play prodavnicom i unapred instaliranim Google aplikacijama, međutim, zahvaljujući naporima developera treće strane, pristup i instalacija istih je izuzetno laka, a najbolje dostupno rešenje zove se Gbox.

Šta je Gbox?

Gbox je aplikacija treće strane koja je svim korisnicima Huawei telefona dostupna unutar AppGallery prodavnice, i koja omogućava jednostavan pristup Google aplikacijama i njihovu instalaciju. Za razliku od nekih prethodnih rešenja, unutar Gbox-a nećete pronaći reklame, a ističe se i po tome što njegovo korišćenje nema negativnog uticaja na performanse i bateriju telefona.

Kako instalirati Google aplikacije pomoću Gbox-a

Kako biste instalirali svoju prvu Google aplikaciju, potrebno vam je samo nekoliko klikova. Za potrebe ovog objašnjenja ćemo koristiti primer Google Maps aplikacije, ali je proces instalacije ostalih Google aplikacija isti prvi put. Ovo su koraci koje je potrebno da pratite:

 • Otvorite AppGallery
 • U pretrazi ukucajte "Google Maps"
 • Videćete Google Maps kao rezultat pretrage, a ispod njega će pisati "Run Google Maps in Gbox"
 • Dodirnite Google Maps i pokrenite instalaciju
 • AppGallery će vam saopštiti da vam je potreban Gbox kako bi Google Maps radio i ponuditi instalaciju - prihvatite
 • Na početnom ekranu ćete videti da su aplikacije Google Maps i Gbox instalirane

Sada, kada ste instalirali svoju prvu Google aplikaciju, potrebno je da Gbox-u date potrebne dozvole kako bi aplikacije funkcionisale pravilno. Dakle:

 • Otvorite Gbox
 • Prihvatite pravila korišćenja
 • Prihvatite onesposobljavanje optimizacije baterije
 • U gornjem desnom uglu pritisnite dugme "Enable"
 • Potrebno je da započnete prihvatanje dozvola tako što ćete pored opcije "Require permissions" kliknuti na zeleno dugme "Enable"
 • Prihvatite sve što se od vas traži
 • Izađite iz Gbox-a

Google Maps ste instalirali, dozvole prihvatili, sada je samo potrebno da uradite poslednji korak kako biste mogli da nesmetano koristite Google aplikacije:

 • Otvorite Google Maps
 • Aplikacija će od vas tražiti da se ulogujete u svoj Google nalog - pritisnite "Sign in"
 • Unesite svoju mejl adresu, a zatim "Next"
 • Unesite svoju šifru i ulogujte se

Uspešno ste obavili ceo proces. Nije bilo teško, zar ne? Pred vama je sada puna Google Maps funkcionalnost. Ukoliko želite da instalirate i ostale Google aplikacije, sve što je potrebno da uradite jeste da ih potražite u AppGallery prodavnici ili da ih izaberete direktno u Gbox-u, a one će biti odmah upotrebljive, bez dodatnih koraka.

Da li je Gbox bezbedan?

Nema potrebe da se brinete - Gbox je potpuno bezbedan. Sama aplikacija ne čuva vaše podatke, ali ukoliko vam to nije dovoljno, dodatnu zaštitu će vam pružiti sam AppGallery, koji sve aplikacije u svojoj ponudi provlači kroz rigorozan proces provere - ne samo pre, već i nakon instalacije. Ovo osigurava da su sve aplikacije koje instalirate na Huawei telefonima bezbedne, ali i da u budućnosti neće promeniti svoje ponašanje i načiniti vam štetu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 15

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Eva

To je vrlo lako, sama sam bila iznenađena time. Aplikacije tražiš u AppGallery i skidamo ih. Treba da se ne zaboravi i Gbox, jer on pomaže da se koristi Google

ProlazNIK

Ako jednom pređete na Huawei onda je bolje da zaboravite na Google. Inače sve te aplikacije "zahvaljujući naporima developera treće strane" pravi upravo Google jer je izgubio ogromno tržište. Huawei AppGallery ima svaku bitnu aplikaciju. Jednom presečete i zbogom google, praćenje, oglasi, smaranje itd.

Razum

Da be vidim redovi da se kupi huawei😂