Evo kako da više nikada ne zaboravite da čestitate rođendane | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kako da više nikada ne zaboravite da čestitate rođendane

Neka vaš pametni telefon radi za vas - evo kako vam Google Calendar može pomoći da se uvek setite rođendana dragih osoba.

 Kako zapamtiti rođendane na telefonu Google Calendar Izvor: Unsplash

Koliko puta vam se desilo da ne čestitate rođendan ili bitne datume članovima porodice i prijateljima? Ovakve situacije često umeju da budu neprijatne, a mi krivimo modernu eru tehnologije. Dostupnost informacija je učinila da se previše oslanjamo na uređaje u našim džepovima, odnosno da sve manje pamtimo ono što je bitno.

Najbolji primer toga su Facebook i Viber, zbog kojih se previše oslanjamo na njihove usluge kako bismo se setili da nekome poželimo divan dan. Problem najčešće nastaje kada osoba ukloni svoj rođendan ili potpuno prestane da koristi neku od ovih platformi, a mi ne samo da nismo zaboravili, već nikada i nismo zapamtili taj datum. 

Zašto onda ne učinimo da moderna tehnologija radi za nas, potpuno nezavisno od društvenih mreža i platformi za dopisivanje? Upravo je to ono što vam predlažemo da uradite i ništa ne prepustite slučaju.

Kako da nas Google Calendar podseti da čestitamo rođendane

Velika je šansa da već imate instaliranu Google Calendar aplikaciju na svom pametnom telefonu, a ukoliko to nije slučaj, možete je preuzeti sa App Store ili Google Play prodavnice.

  • Otvorite Google Calendar
  • Pritisnite "+" dugme u donjem desnom uglu
  • Izaberite "Reminder"
  • U polje na vrhu upišite ime osobe kojoj želite da čestitate rođendan
  • Izaberite da traje ceo dan
  • Unesite datum
  • Izaberite da se ponavlja svake godine

Aplikacija će vas navedenog dana obavestiti, a vi više nećete morati da brinete, jer će to činiti i svake naredne godine - čak i kada promenite telefon.

Drugi način

Postoji i drugi način da se rođendani prikažu u Google Calendar aplikaciji - otvorite aplikaciju Kontakti, započnite izmenu željenog kontakta, izabrati "More fields" na dnu i dodajte datum. Ovaj način će samo prikazati rođendane u aplikaciji, ali vas neće o istim i obaveštavati, te ga ne preporučujemo ukoliko svakodnevno ne koristite Google Calendar ili nemate vidžet na početnom ekranu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA