KAKO DA PROMENITE IME SVOJIH BLUETOOTH UREĐAJA: Kratko i jasno, da se zna šta je šta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA PROMENITE IME SVOJIH BLUETOOTH UREĐAJA: Kratko i jasno, da se zna šta je šta

Kada hoćete da se povežete na neki uređaj preko bluetooth veze, da li vam se dešava da dobijete listu od deset uređaja koji se isto ili slično zovu. Promenite nazive svojih uređaja i rešite taj problem, jedno za svagda.

 Bežični uređaji na stolu Izvor: Shutterstock/DAMRONG RATTANAPONG

Malo je stvari koje mogu da vas izvedu iz takta pored povezivanja novog bluetooth uređaja, kada ste okruženi desetinama telefona, pametnih satova, slušalica, Android set-top box-eva i drugih uređaja. Da ne govorimo da većina ima ista imena, ili se prosto identifikuju svojom MAC adresom, nismo sigurni šta je gore.

Možda će vas zanimati

Srećom, umesto da svaki put trošite vreme tražeći nov uređaj, ili pogađajući koji je od uređaja na spisku onaj na koji želite da se povežete, postoji elegantno rešenje. Povezani bluetooth uređaji podržavaju promenu imena na vašem Android telefonu ili tabletu, tako da svaki put znate na šta se povezujete. Znate li kako se bluetooth uređaji povezuju sa Windows 10 laptopom? Pogledajte ispod:

Ako vam je ovaj primer bio malo dramatičan, pogledajte sa koliko bluetooth uređaja je vaš telefon uparen, i da li za svaki znate tačno koji je? Preveliki broj bluetooth uređaja ima opskurna imena koja su u najmanju ruku generička, pa kad se svi satovi, slušalice, zvučnici, i drugi uređaji međusobno izmešaju, haos koji nastane može biti veliki.

Srećom, Android telefoni omogućavaju jednostavnu promenu naziva, a mi ćemo vam pokazati kako da to uradite.

  1. Idite u podešavanja telefona
  2. Odaberite opciju Connections
  3. Kliknite na Bluetooth (ne na prekidač koji je desno)
  4. Odaberite uređaj sa spiska povezanih klikom na zupčanik desno od naziva
  5. Kliknite na ikonicu olovke u donjem desnom uglu
  6. Promenite naziv uređaja i kliknite na Rename

Ovo možete uraditi za svaki uređaj sa spiska sa kojim ste upareni, a ukoliko odlučite da se rasparite, moraćete ponovo da prođete kroz promenu imena. Promena naziva bluetooth uređaja će vam pomoći da jednostavnije pronađete ono što tražite na spisku raspoloživih uređaja, posebno ukoliko je taj spisak poduži, a vreme koje imate na raspolaganju kratko.

Kako radi Bluetooth
Izvor: YouTube/BRIGHT SIDE

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi