ISKLJUČITE SKRIVENU GOOGLE MAPS OPCIJU: Automatski se ažurira i troši memoriju u pozadini | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISKLJUČITE SKRIVENU GOOGLE MAPS OPCIJU: Automatski se ažurira i troši memoriju u pozadini

Ako ne koristite aplikaciju offline - isključite skrivenu opciju za Google Maps.

  Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Nedavno smo vam rekli koliko je lako da koristite Google Maps bez interneta i kako to tačno da uradite.

Sad je vreme da svima onima koji ovu aplikaciju ne koriste bez interneta pomognemo da isključe opciju, koja je obično sama po sebi aktivirana - offline mape.

Možda će vas zanimati

Offline mape u okviru Google Maps obično sadrže dve mape od oko 100 megabajta, koje se automatski ažuriraju u pozadini, bez upozorenja ili čak znanja korisnika.

Osim ukoliko to niste striktno rekli aplikaciji, Google Maps u pozadini preuzima mape do posla i mape oko kuće korisnika i ažurira ih s vremena na vreme kako bi korisnik mogao da ih koristi kad mu zatrebaju.

Problem je što najvećem broju korisnika ove mape - ne trebaju!

Google Maps uobičajeno bez znanja korisnika prate kretanje u pozadini, jer to je i posao ove aplikacije - geolociranje - pa aplikacija tako zna kad krećete na posao, na koji način idete tamo (pešice, prevozom ili kolima), sa kime tamo idete, kao i u koje vreme i kojim putem obično. Kako bi pomogla da lakše stignete na posao aplikacija u pozadini preuzima deo mape koji pokriva svakodnevno kretanje od kuće do mesta na kojem radite i na taj način želi da pomogne da tamo stignete lakše i uz uštedu interneta.

Ako ne želite da Google Maps prate vaše svakodnevno kretanje do posla i da u pozadini preuzimaju i ažuriraju mape, onda kliknite na svoju ikonicu gore, desno u Google Maps aplikaciji i kliknite na Offline Maps opciju novootvorenog padajućeg menija. U Offline Maps isključite Auto-update offline maps i Auto-download recommended maps. Takođe, u okviru Download preferences uključite samo opciju Over Wi-Fi only, da se mape ne bi preuzimale nekim slučajem i putem mobilne mreže.

Više detalja o svemu objašnjenom nalazi se u našoj galeriji slika, koja će vam pomoći da korak po korak ispratite sve što smo upravo opisali.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 8

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Che

A antivakceri se upljuvaše da dokažu kako nas "prate" čipovima u vakcini. A svi nosaju smart phone-ove po ceo dan.

beogradska seljačina

Čudo "braća" ne napraviše ni telefon, ni mape.

Zglobni Skoč

Dok ne čujem nečije korake ne osvrćem se niti se nerviram.A preko satelita mogu da me prate do mile volje ako baš nemaju pametnija posla, a očigledno je da neki i nemaju.Ali to me ne zabrinjava uopšte.Ako se desi da me neko baš i prati, sačekam ga mirno i na vreme sasečem u njegovoj nameri, tako da neće ni znati šta ga je snašlo.Uostalom, desi se često da ne nosim sa sobom ni ličnu kartu ni telefon pa mogu da me prate do mile volje, hahaha...

Najnovije

Uređaji

Testovi