SKRIVENA GMAIL OPCIJA ČUVA SVE VAŠE PREPISKE! Evo kako se aktivira korak po korak, nikad više nećete brinuti zbog mejla! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKRIVENA GMAIL OPCIJA ČUVA SVE VAŠE PREPISKE! Evo kako se aktivira korak po korak, nikad više nećete brinuti zbog mejla!

U pitanju je alatka koja vam omogućava da mejlove lako sačuvate od nepovratnih gubitaka, a moguće je da se podesi tako da se i novopristigle poruke redovno čuvaju.

 Gmail na telefonu Izvor: Unsplash/ Solen Feyissa

Kada iz bilo kojeg razloga brišete neki mejl nalog, ili samo želite da sačuvate važne poruke u slučaju da nešto krene naopako, možete da iskoristite Google Takeout opciju.

U pitanju je alatka koja vam omogućava da mejlove lako sačuvate od nepovratnih gubitaka, a moguće je da se podesi tako da se i novopristigle poruke redovno preuzimaju.

Možda će vas zanimati

Tu su i druge aplikacije koje mogu da pruže istu podršku za Gmail, te da se iskoriste ukoliko je Takeout opcija blokirana.

Čuvanje mejlova je pametan potez, jer s porukama može mnogo toga da se dogodi, nakon čega se nepovratno gube važne informacije.

Da bi se aktivirala opcija Takeout potrebno je da se ode na myaccount.google.com i da se u „Privacy & personalization” klikne na “Manage your data & personalization”. Nakon toga se stiže na Google Takeout stranicu, a da bi se skinule samo Gmail poruke neophodno je da se prvo klikne na “Deselect all”, pa da se potom u okviru “Select data to include” čekira Gmail polje (isto važi i za druge lokacije s kojih se preuzimaju podaci).

Kada se označi Gmail kvadratić, pojavljuju se dve opcije – “Multiple formats” koja nudi informacije o formatima u kojima će preuzeti podaci biti sačuvani, te “All mail data included” koji služi za preuzimanje specifičnih kategorija.

Nakon toga se ide na dno stranice, da bi se kliknulo na “Next step” taster koji odmah preusmerava na sekciju “Delivery method” gde se nalaze opcije za skidanje – na primer ona koja omogućava da se izabere da li će se mejlovi eksportovati samo jednom ili na svaka dva meseca (što može da potraje do godinu dana), te one koje određuju tip i veličinu fajlova. Na kraju je dovoljno da se klikne na “Create export”.

Google Takeout
Izvor: Smart Life/ @AppsEvents

Nakon svega navedenog počinje preuzimanje mejlova, a korisnici moraju da se naoružaju strpljenjem, jer može da traje i po nekoliko dana. Tu su naravno i opcije “Cancel export” or “Create another export”, kojima se zaustavlja tekuće, ili započinje neko drugo preuzimanje.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA