8 WHATSAPP PODEŠAVANJA KOJA BI TREBALO DA PROMENITE: Radiće bolje, trošiće manje podataka i neće vas uznemiravati | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saveti

8 WHATSAPP PODEŠAVANJA KOJA BI TREBALO DA PROMENITE: Radiće bolje, trošiće manje podataka i neće vas uznemiravati

Autor Miloš Delević
Autor Miloš Delević

Iako je napolju hladno, uveliko je počelo prolećno čišćenje!

Izvor: YouTube/ Printscreen/ ColdFusion

Ako kojim slučajem i dalje koristite WhatsApp kao primarnu aplikaciju za dopisivanje, ta kompanija je za vas spremila osam korisnih saveta.

Ukoliko želite da vam ta aplikacija radi glatko i bez "štucanja", u nastavku teksta ćete videti njihove savete za prolećno digitalno čišćenje.

Možda će vas zanimati:

Pored toga što ćete očistiti prostor i izbrisati stare grupe, postaraćete se da vam ova aplikacija ne donese dodatne neželjene troškove. "Što više živimo našim online životima, to više moramo da se zaštitimo, zbog čega su vaši lični pozivi i poruke na WhatsApp zaštićeni end-to-end enkripcijom (sa jednog kraja na drugi)" - ističe Ketrin Harner, portparol kompanije WhatsApp.

"To znači da niko ne može da ih pročita, čak ni WhatsApp! Ali naša aplikacija nudi i dodatna opcionalna podešavanja koja će pomoći korisniku da kontroliše svoj nalog i privatnost, kao što je dvostruka autentifikacija. Mi predlažemo digitalno prolećno čišćenje, ne samo da bi očistili internu memoriju, već i da bi imali šansu da se postarate da vi kontrolišete vašu privatnost i bezbednost!" - dodala je Ketrin, a prenosi Express.

8 SAVETA WHATSAPP KOMPANIJE

Očistite vašu memoriju: "Ne dozvolite da medijski sadržaj zatrpa vašu memoriju. Iskoristite WhatsApp funkciju Manage Storage kako bi pregledali i izbrisali podatke preko 5 megabajta, te individualno proverite razgovore da bi videli koliko prostora zauzimaju. Možete brzo da arhivišete, očistite i izbrišete sve vaše razgovore u nekoliko par jednostavnih klikova, potrebno je da posetite Chats u podešavanjima (Settings)".

Zaštite memoriju telefona: "Želite da zaustavite fotografije i video snimke da se automatski čuvaju na vašem uređaju, sa čime se puni memorija? Uđite u opciju Chats i deaktivirajte Save to Camera Roll".

Zaštite svoj paket podataka: "Tako što sami uredite automatsko podešavanje preuzimanja, vi možete da kontrolišete kada i gde ćete da skinete podatke ili medijski sadržaj, što će vam sačuvati mobilni internet. Posetite opciju Storage and Data u vašim podešavanjima, pa potom izaberite da fotografije, audio, video i ostali dokumenti mogu da se sami skidaju uz pomoć Wi-Fi, mobilnog interneta ili prosto onesposobite opcijom never(to znači da će se sadržaji skidati ukoliko kliknete na njih)".

Možda će vas zanimati:

Napustite, onesposobite ili arhivirajte neželjene grupe: "Da li ste članovi grupa koje više nisu aktivne? Možete brzo da ih napustite, ili da ih mutirate ili arhivirate ukoliko ne želite da vam pristižu poruke od istih. Otvorite razgovor te grupe, potom kliknite na ime iste i nađite opciju Exit Group ili Mute.Alternativno, kliknite i držite ime te grupe, pa potom izaberite Exit Group ili Archive".

Uključite poruke koje nestaju: "Jednom kada uključite ovu opciju, sve nove poruke u razgovorima će nestati posle sedam dana, što vam nudi unutrašnji mir da razgovor nije permanentan. Otvorite sobu za razgovor, kliknite na ime kontakta i pronađite opciju Disappearing Messages,uključite je!"

Ažurirajte svoja podešavanja privatnosti: "Vi kontrolišete ko može da vidi vaše pročitane poruke, kada ste poslednji put videli poruku, informacije o vama (About), kao i profilnu fotografiju. Uđite u Account koji se nalazi u podešavanjima, kliknite na Privacy i odatle možete da promenite sve ove opcije, namestite da ih može svako videti, samo vaši kontakti ili apsolutno niko, odluka je potpuno vaša!"   

Blokirajte neželjene korisnike: "Brzo i lako blokirajte nekog na WhatsApp aplikaciji. Posetite Privacy podešavanje, pa potom kliknite na Block i odatle možete dodati kontakte ili nepoznate brojeve koje želite da blokirate".

Postavite dvostruku potvrdu/verifikaciju: "Želite da dodate dodatni sloj zaštite? Dvostruka verifikacija je opcionalna mogućnost koja dodaje više bezbednosti na vaš WhatsApp nalog. Da biste je osposobili otvorite podešavanje u samoj aplikaciji, kliknite na Account pa potom i na Two-Step Verification,izaberite enable i postavite PIN. Jednom kada je osposobite, imate opciju da ukucate i vašu elektronsku adresu, što dozvoljava WhatsApp-u da vam pošalje email sa linkom/stranicom koja vam dozvoljava da ponovo namestite istu, u slučaju da zaboravite vaš PIN, uz to vam pomaže da sačuvate nalog".

Iako smo mi već pisali o svim ovim stvarima nebrojano puta, lepo je videti da i same kompanije propagiraju korisnicima da zaštite svoje lične podatke i naloge. 

Da li su vam ovi saveti kompanije WhatsApp pomogli?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi