8 WHATSAPP STVARI KOJA BI TREBALO DA PROMENITE: Radiće bolje, trošiće manje interneta i neće vas uznemiravati | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

8 WHATSAPP STVARI KOJA BI TREBALO DA PROMENITE: Radiće bolje, trošiće manje interneta i neće vas uznemiravati

Vreme je za prolećno čišćenje WhatsApp aplikacije!

 WhatsApp pokrivalica Izvor: WhatsApp

Nedavno smo vam objasnili kako da pravilno podesite Viber aplikaciju i sačuvate Viber poruke zauvek, a sad je vreme da vam pomognemo oko istih stvari i sa WhatsApp aplikacijom.

Za WhatsApp smo pripremili savete vezane za osam podešavanja koja bi trebalo svi da promene i to po mišljenju samih kreatora aplikacije, a oni verovatno znaju najbolje, zar ne?!

Možda će vas zanimati

Ukoliko želite da vam ta aplikacija radi glatko i bez "štucanja", u nastavku teksta ćete videti njihove savete za prolećno digitalno čišćenje.

Pored toga što ćete očistiti prostor i izbrisati stare grupe, postaraćete se da vam ova aplikacija ne donese dodatne neželjene troškove.

"Što više živimo online životima, to više moramo da se zaštitimo, zbog čega su vaši pozivi i poruke u WhatsApp sistemu zaštićeni end-to-end enkripcijom (sa jednog kraja na drugi)" - ističe Ketrin Harner, portparol kompanije WhatsApp.

"To znači da niko ne može da ih pročita, čak ni WhatsApp! Ali naša aplikacija nudi i dodatna podešavanja koja će pomoći korisniku da kontroliše svoj nalog i privatnost, kao što je dvostruka autentifikacija. Mi predlažemo digitalno prolećno čišćenje, ne samo da bi očistili internu memoriju, već i da bi imali šansu da se postarate da vi kontrolišete vašu privatnost i bezbednost!" - dodala je ona.

8 saveta da WhatsApp radi bolje

Očistite memoriju: Ne dozvolite da medijski sadržaj zatrpa vašu memoriju. Iskoristite WhatsApp funkciju Manage Storage kako bi pregledali i izbrisali podatke preko pet megabajta, te individualno proverite razgovore da bi videli koliko prostora zauzimaju. Možete brzo da arhivirate, očistite i izbrišete sve vaše razgovore u nekoliko par jednostavnih klikova, potrebno je da posetite Chats u podešavanjima (Settings).

Zaštite memoriju telefona: Želite da zaustavite fotografije i video snimke da se automatski čuvaju na vašem uređaju? Uđite u opciju Chats i deaktivirajte Save to Camera Roll.

Ograničite potrošnju podataka: Tako što sami podesite automatska preuzimanja, vi možete da kontrolišete kad i gde ćete da skinete podatke ili medijski sadržaj, što će vam uštedeti mobilni internet. Posetite opciju Storage and Data u podešavanjima aplikacije, pa izaberite da fotografije, audio, video i ostali sadržaji smeju da se preuzimaju isključivo preko Wi-Fi mreže, a ne mobilnog interneta ili prosto onesposobite automatko preuzimanje izborom opcije Never(to znači da će se sadržaji skidati ukoliko kliknete na njih).

Možda će vas zanimati

Napustite, onesposobite ili arhivirajte neželjene grupe: Da li ste članovi grupa koje više nisu aktivne? Možete brzo da ih napustite ili da ih utišate i arhivirate ukoliko ne želite da vam stižu poruke od njih. Otvorite takvu grupu, kliknite na njeno ime i nađite opciju Exit Group ili Mute.Alternativno, kliknite i držite ime te grupe, pa potom izaberite Exit Group ili Archive. Svi ostali članovi grupe dobiće obaveštenje da ste grupu napustili, ali ne i kad je utišate ili arhivirate.

Uključite poruke koje nestaju: Jednom kad uključite ovu opciju, sve nove poruke u razgovorima će nestati posle sedam dana ili nekog drugog vremena koje možete da definišete sami. Otvorite aplikaciju, kliknite na ime kontakta i pronađite opciju Disappearing Messages, pa je uključite.

Ažurirajte podešavanja privatnosti: Vi kontrolišete ko može da vidi vaše pročitane poruke, kad ste poslednji put videli poruku, informacije o vama (About), kao i profilnu fotografiju. Uđite u Account koji se nalazi u podešavanjima, kliknite na Privacy i odatle možete da promenite sve ove opcije, namestite tako da svako može da ih vidi, samo vaši kontakti ili niko, odluka je potpuno vaša!

Blokirajte neželjene korisnike: Brzo i lako blokirajte nekog na WhatsApp aplikaciji. Posetite Privacy, pa potom kliknite na Block i odatle možete dodati kontakte ili nepoznate brojeve koje želite da blokirate.

Postavite dvostruku potvrdu/verifikaciju: Želite da aktivirate dodatni sloj zaštite? Dvostruka verifikacija je opciona mogućnost koja dodaje više bezbednosti na WhatsApp nalog. Da biste je uključili otvorite podešavanja, kliknite na Account pa potom i na Two-Step Verification,izaberite Enable i postavite PIN. Jednom kad je aktivirate, imate opciju da ukucate i mejl adresu, što dozvoljava WhatsApp-u da vam pošalje email sa linkom/stranicom koja vam omogućava da ponovo namestite istu, u slučaju da zaboravite vaš PIN, uz to vam pomaže da sačuvate nalog.

Iako smo mi već pisali o svim ovim stvarima nebrojeno puta, lepo je videti da i same kompanije savetuju korisnicima da zaštite lične podatke i naloge.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

M M

Kako na whatsapp podesiti da se vidi ko je online?sve mi je dobro podeseno i dalje ne pokazuje ko je kad bio online

beogradska seljačina

@M M Sve špijuni i tajni agenti, samo se kriju.