KAKO DA BLOKIRATE REKLAME SVUDA NA TELEFONU: Radi za aplikacije, web, sistemske reklame… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA BLOKIRATE REKLAME SVUDA NA TELEFONU: Radi za aplikacije, web, sistemske reklame…

Ovo je verovatno najbrži način da pomoću poznatog servisa blokirate reklame u aplikacijama, na internetu, ali i sistemske reklame nekih proizvođača telefona.

 import-smartlife-no-name.jpeg Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kad su u pitanju reklame situacija je takva da ih uvek možemo očekivati JOŠ!, čak i na onim mestima gde nikad i ne bi trebalo da budu - recimo u sistemu nekih telefona ili u aplikacijama koje bi trebalo da budu potpuno "čiste".

Poslednji primer za to je YouTube, koji će ih pojačati i kod nas, a i Microsoft sprema one najvće reklame tj. oglase velikog formata...

Možda će vas zanimati

Nedavno smo pisali o blokiranju reklamnih poruka u aplikaciji Viber, odnosno kako da onemogućite prijem reklama-promocija raznih kompanija i/ili pojedinaca, a sad ćemo vam pokazati kako da jednim kodom pokušate da ubijete sve reklame u aplikacijama na Android telefonu.

Naš test telefon je bio Samsung Galaxy Note9 s jedne i Huawei P40 Pro s druge strane - jedan s Google servisima, jedan bez i rezultati su manje-više identični. U većini aplikacija reklame se ne prikazuju tj. neće vas mučiti one napadne pop-up, odnosno iskačuće reklame, ali ćete Google oglase unete u stranice najčešće viđati i dalje. Takođe, reklame, koje se učitavaju preko stranice sajta ili aplikacije, kakve je APK Pure prodavnica, recimo tokom ažuriranja aplikacija, se neće videti, što je pravo olakšanje, iskreno.

Ovo vas lišava napornog gledanja promo klipova koji traju i do 30 sekundi u pojedinim aplikacijama ili pomenutim prodavnicama aplikacija ili igara. Adguard u ovom slučaju vrlo lako blokira ove reklame i sprečava učitavanje kako video oglasa, tako i redovnih, uobičajenih reklama.

Primetili smo da se reklame i dalje vide u Messenger aplikaciji, recimo…

Takođe, ako želite da koristite plaćanje u okviru aplikacija ili igara tako što gledate reklame, pa to menjate za živote, virtuelni novac ili nešto slično, to sad neće uvek funkcionisati i moguće je da ćete morati da odustanete od ove prakse. Na primer, ako u Candy Crush igri gledate reklame da biste dopunili živote ili neki drugi resurs igre - to sad neće raditi i učitavanje oglasa će se prekinuti ubrzo nakon iniciranja toga.

Kako blokirati reklame u svim Android aplikacijama

Pre svega moramo da vam kažemo da podešavanje privatnih DNS-ova u Android sistemu funkcioniše od Android 9.0 verzije operativnog sistema i da se ovo odnosi na regularne telefone - bez takozvanog root-ovanja sistema.

Nakon blokade videćete pozicije Google reklama, ali se njihov sadržaj uglavnom neće učitavati

Dakle, da biste sve što smo opisali iznad galerije lika isprobali pratite putanju na bilo kojem podržanom Android telefonu, koju ćemo vam upravo otkriti. Idite u Podešavanja, zatim u Još veza i onda u Privatni DNS. U tom polju ukucajte dns.adguard.com. Potvrdite ili samo izađite iz tog menija i trebalo bi da su reklame ili ukinute ili značajno redukovane, što zavisi od aplikacije do aplikacije.

Ako to nije adekvatna putanja, onda pratite ovu: Connections, More connection settings, Private DNS i ukucajte isti kod dns.adguard.com.

NAPOMENA: Korišćenjem ove DNS opcije blokiraćete i pojedine sajtove, recimo Chartbeat, ali sve možete da vratite na staro jednostavnim isključivanjem ove opcije po istoj putanji, ako primetite da sajtovi ne funkcionišu redovno. Takođe, ova konfiguracija neće blokirati glasovne reklame i druge oglase u okviru Free verzije pojedinih aplikacija. To znači da ćete i dalje čuti Spotify, Deezer ili YouTube reklame za prelazak na premijum opciju, kao i oglase u tim aplikacijama za plaćeno članstvo.

I to je to! Hvala našem čitaocu, koji se potpisao sa Njoka, koji nam je ovo dojavio ;)

Javite da li radi i da li je sve OK u komentarima!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 15

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ivana

super radi!!!

JEJA

SUPERRRRRRR SUPEEEEEEER

Vladan

Ovo je genijalno. Funkcioniše.