2 VIBER NALOGA NA ISTOM TELEFONU: Pogledajte šta da uradite i kako da ih koristite! (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saveti

2 VIBER NALOGA NA ISTOM TELEFONU: Pogledajte šta da uradite i kako da ih koristite! (FOTO, VIDEO)

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Mnogi korisnici imaju problem zbog toga što na Dual SIM telefonu nemaju dva Viber naloga. Evo jednog od mogućih rešenja.

Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Ako nemate neki od novijih telefona, koji omogućavaju da imate više naloga po istoj aplikaciji (klonirane aplikacije), onda ste verovatno u potrazi za nekim od rešenja, koja vam mogu pomoći da koristite Viber i druge aplikacije sa dva naloga na istom uređaju.

Viber je poseban zbog toga što u nekim slučajevima čak i kad postoji mogućnost kloniranja aplikacija, ta aplikacija bude izuzeta od toga (primer su neki noviji Honor, Huawei i drugi telefoni). Ukoliko je to slučaj, ovo bi moglo da vam pomogne.

Možda će vas zanimati:

Viber ima svoje razloge zbog kojih ne dozvoljava da se njegova aplikacija koristi istovremeno na dva naloga na istom uređaju. To je, baš kao što smo već rekli, onemogućeno čak i u nekim slučajevima kad telefon sa Dual SIM podrškom (i bez nje) ima i “Blizanac aplikacije“ meni, koji omogućava da na istoj aplikaciji budete prijavljeni sa dva naloga.

Ipak, korisnici žele da imaju dva Viber naloga na istom u ređaju i pored svih ograničenja, koja su tu sa manje ili više opravdanim razlozima.

Jedno od popularnih rešenja i već ispitanih je korišćenje dodatne aplikacije, koja će omogućiti korišćenje posebnog, virtuelnog prostora, u koji ćete instalirati Viber, tako da se on “ne sudara“ sa već instaliranom aplikacijom. Aplikacija o kojoj govorimo je Parallel Space i nikako je nismo odabrali tek tako. To je već dugo dostupna, proverena i pouzdana aplikacija, koja ne sadrži malver ili radi loše. Svakako vam to potvrđuju i ocene, Parallel Space je ocenilo preko 4,5 miliona korisnika ukupnom ocenom 4,5, a instaliralo ju je preko 100 miliona ljudi širom sveta.

Aplikacija je besplatna i dostupna za Android uređaje na linku. Ne postoji Parallel Space za iPod, iPad i iPhone.

Kako se koristi i kako radi Parallel Space:

Kad instalirate Parallel Space odaberite Viber iz menija za izbor dvostruke aplikacije, unesite nov broj, koji već imate na Dual SIM telefonu ili koji je aktivan u tom trenutku, kako biste primili broj za aktivaciju i to je to. Nema instalacije Viber aplikacije ponovo, a obaveštenja rade u realnom vremenu, kao i na uobičajenoj Viber aplikaciji, s tim što morate da uđete u Parallel Space aplikaciju, kako biste pročitali Viber poruke.

Ako se desi da propustite neko obaveštenje o poruci to ćete videti u Parallel Space-u, jer Viber ikonica ima kružić sa brojačem nepročitanih sadržaja tj. obaveštenje na sebi. Isti je slučaj i sa pozivima - obaveštenja rade u realnom vremenu i možete pozivati i voditi razgovore kao sa primarnom aplikacijom, dok će broj propuštenih poziva biti prikazan na isti način kao i za poruke.

Parallel Space mora da ostane aktivan u pozadini, što znači veću potrošnju baterije i interneta, ali ne toliko da ne biste koristili aplikaciju, ako vam je neophodna. Besplatna verzija aplikacije sadrži reklame za druge aplikacije iste kompanije, a Pro verzija ne sadrži reklame i možete da je prilagodite do najsitnijih opcija za sebe i dostupna je u Play Store-u za 10 dolara.

Ukoliko imate bilo kakvih poteškoća sa korišćenjem ili vam aplikacija pravi probleme možete da kontaktirate tim podrške, koji je prilično brz i pomoći će vam da rešite problem.

Parallel Space dva Viber, WhatsApp naloga na istom telefonu video (MobIT)
Izvor: Parallel Space

Parallel Space omogućava korišćenje dvostrukih naloga u okviru istog uređaja za aplikacije Viber, Messenger, Facebook, Telegram, YouTube, WhatsApp, Chrome, Twitter i svih drugih sa podržane liste instaliranih aplikacija na datom uređaju (sve moguće “klon“ aplikacije biće prikazane kad se bude dodavao nov nalog u Parallel Space).

Isprobajte ovu aplikaciju, pa nam javite utiske ili neko bolje rešenje za dva Viber naloga na istom uređaju, rado ćemo i to podeliti sa drugima. I još nešto: Da, znamo da Samsung, Xiaomi, Huawei i još neki telefoni imaju tzv. fabričku mogućnost kloniranja Viber i drugih aplikacija, ali nemaju baš svi MONDO čitaoci te modele telefona ;)

Kako vi koristite dva Viber ili druga naloga na istom telefonu? Preporuke?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi