Viber i WhatsApp: Isključite ovo! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viber i WhatsApp: Isključite ovo! (FOTO)

Ne samo da ćete uštedeti, nego ćete i zaštititi svoj nalog i uređaj.

  Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Putem Viber i WhatsApp aplikacija danas možemo da šaljem gotovo sve vrste fajlova sa našeg telefona, tableta ili računara. Da biste se zaštitili od neželjenih posledica vodite računa o tome šta primate ili šaljete na svoj nalog (detaljno smo o tome pisali ovde), ali i isključite automatsko preuzimanje medija.

Zakonom zabranili WhatsApp!

Poslednjim spomenutim omogućićete uštedu podataka, ali i automatski se zaštititi od mogućih negativnih uticaja potencijalno loših fajlova po vaš telefon ili neku drugu spravu.

Ne čujete Viber obaveštenja - uradite ovo!

Dakle, automatsko preuzimanje medija/fajlova trebalo bi da uvek bude isključeno.

Da biste to uradili na Viber aplikaciji kliknite na tri crte, pa uđite u Podešavanja, odakle izaberite Medije i onda isključite opciju Automatski preuzmi medije preko mobilne mreže (kružić bi trebalo da bude prazan). Isto uradite i za opciju Automatski preuzmi medije kada ste povezani na Wi-Fi. Pogledajte galeriju slika u kojoj je objašnjeno korak po korak ovo o čemu smo upravo pisali.

Što se WhatsApp aplikacije tiče uradite to ovako. Kliknite prvo na tri tačke, odakle odaberite Podešavanja. U tom meniju otvorite Potrošnja podataka i potom u opciji Auto-preuzimanje medija prvo uđite Kada koristiš mobilne podatke - isključite sve (kućice bi trebalo da su sve prazne). Isto uradite i pod opcijom Kad si povezan/a na Wi-Fi. WhatsApp nudi i dodatnu opciju konfigurisanja U roming-u, gde isto isključite sve kućice. Pogledajte sve ovo u galeriji koja sledi.

Ukoliko imate malu količinu podataka na raspolaganju i Viber i WhatsApp nude opciju za manju potrošnju podataka prilikom razmene medijskih i drugih fajlova, pa kućicu (WhatsApp), odnosno kružić (Viber) Manja potrošnja podataka možete da uključite kad poželite.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi