Računari za učenje i zabavu (od 120 do 420 evra) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Računari za učenje i zabavu (od 120 do 420 evra)

Učenje i zabava biće zanimljiviji uz novi Windows 10 računar, a mi ćemo vam pomoći da napravite pravi izbor.

 Izvor: Promo/Phone Arena

Prema poslednjim istraživanjima u Srbiji mladi ljudi, čak deca koriste računare više nego odrasli i to da bi učili i otkrivali nove stvari, ostali u kontaktu sa prijateljima i porodicom i da bi se zabavljali. Povratak u školske klupe za neke đake i mnoge studente poklapa se i sa izborom novog računara, koji će se koristiti za učenje i istraživanje interneta, koji krije odgovore na sva pitanja, pomaže u pisanju radova, seminara i saznavanju novih stvari o svemu što interesuje đake i studente.

Back 2 School akcija

Microsoft Srbija je zajedno sa partnerima spremio posebnu ponudu uređaja, u okviru globalne "Back 2 School" akcije, u kojoj kupci mogu po povoljnim cenama da kupe nove računare, ali i da besplano dobiju neke od servisa i usluga kakve su Office 365 i OneDrive Cloud prostor. Više o akciji saznajte na Back 2 School stranici.

MONDO MobIT

Ove sezone, veliki broj mladih ljudi odabraće svoj prvi Windows 10 računar, koji će im otkriti potpuno novi svet znanja i zabave, jer je Windows 10 operativni sistem potpuno novo iskustvo u poređenju sa svim dosadašnjim operativnim sistemima. Windows 10 AnniversaryUpdate donosi nove stvari koje će unaprediti način na koji se uči, koristi internet i omogućiti da "mašine" i na hardveru skromnijih mogućnosti radi pouzdano, duže, što se autonomije tiče i brže.

O karakteristikama koje su posebno zanimljive i korisne školarcima i studentima pisaćemo u sledećim tekstovima, a ovog puta predstavićemo vam nekoliko „mašina“ koje se prodaju u Srbiji, a koje omogućavaju sve ono o čemu smo pisali u prvih nekoliko redova.

Zajedničke karakteristike svih ovih uređaja jesu njihova "ultra" prenosivost, duga autonomija baterije i performanse tako izbalansirane da vam ne zafali snage za sve ono što biste trebalo da uradite u hodu, školi, na fakultetu ili kod kuće.

PC, Kompjuter, ACER, ASUS, HP, Lenovo, Laptop, Desktop, Računar, Tablet, Vivax Izvor: Promo/MONDO Portal

ACER Aspire One AO1-131

Cena: Oko 20.000 dinara

Težak tek nešto više od jednog kilograma i sa ekranom dijagonale skoro 12 inča, ovaj ACER je idealan saputnik studenata i đaka, jer dolazi sa Office 365 licencom na godinu dana, zajedno sa jedim terabajtom OneDrive Cloud memorije na isti period. Ovaj memorijski prostor korisnici imaju na raspolaganju za bilo koji tip fajlova koje požele da ubace na OneDrive: od tekstova, slika i videa, preko muzike, PDF fajlova i igara, do Office fajlova i velikih datoteka i foldera.ACERAspire One AO1-131 ima Intel Celeron N3050 procesor, 11.6 inča ekran koji nije osetljiv na dodir, 2GB RAM i 32GBeMMC. Uz ovaj računar stižu i Windows 10 Home + Office 365 Personal sa godišnjom licencom, čime uređaji u klasi ne mogu da se pohvale.

Detaljne specifikacije ACER AO1-131.

PC, Kompjuter, ACER, ASUS, HP, Lenovo, Laptop, Desktop, Računar, Tablet, Vivax Izvor: Promo/MONDO Portal

ACER Aspire ES1-571-C3M6

Cena: Oko 35.000 dinara

Sledeći ACER Aspire je naprednije specifikacije, ali i dalje bez ekrana osetljivog na dodir. Računar je namenjen zahtevnijoj upotrebi, što će omogućiti i obradu fotografija, rad sa više otvorenih programa u pozadini, ali i više kartica u internet pregledačima. Korisnici ovog računara mogu da računaju na brzinu, ali i energetsku štedljivost Intel Celeron 2957U procesora na 1.5 GHz. Ekran računara je raskošniji od prethodnika, 15.6 inča, HD rezolucije, a ostatak hardvera će omogućiti i nesmetano gledanje HD YouTube klipova ili filmova. Tu je 4GB RAM-a, 500GB memorije namenjene korisniku, integrisana Intel HD grafika, USB i drugi portovi umesto klasičnog optičkog drajva. I sa ovim računarom stiže Windows 10 Home licenca koja važi dok traje životni vek računara. Uz ovaj računar korisnici će moći i da igraju neke od popularnih igara iz Windows Store-a, poput MinionRush, Duck Tales ili TombRaider GO.

Detaljne specifikacije ACER ES1-571-C3M6.

PC, Kompjuter, ACER, ASUS, HP, Lenovo, Laptop, Desktop, Računar, Tablet, Vivax Izvor: Promo/MONDO Portal

ASUS E200HA

Cena: Oko 25.000 dinara

Prvi ASUS na našoj listi preporuka dolazi po vrlo primamljivoj ceni i sa novijim Intel procesorom, koji ima integrisanu HD grafiku sa deljenom RAM memorijom. To znači da ćete moći da igrate i neke od najpopularnijih igara dostupnih za Windows 10 Home OS, koji dolazi sa ovim malim računarom ekrana 11.6 inča. Unapređena HD rezolucija (1.366 x 768 piksela) omogućava solidan prikaz svih sadržaja, uključujući i HD video bilo putem internet striminga ili sa nekog od USB medija (nema optičkog drajva, što je razumljivo s obzirom na veličinu i cenu). Lagani laptop nema ekran osetljiv na dodir, ali vas to neće sprečiti da njime lako upravljate putem pune QWERTZ tastature i velikog (za ovu kategoriju) touchpad-a. ASUS E200HA dolazi sa Intel Atom x5-Z8300 procesorom brzine do 1.84 GHz, sa 2 GB RAM-a, kao i 32GB EMMC memorije. Buduće korisnike će obradovati i Office 365 Personal licenca na jednu godinu sa OneDrive memorijom za skladištenje svih fajlova, multimedije i radova u Cloud prostor, veličine čak jedan terabajt.

Detaljne specifikacije ASUS E200HA.

PC, Kompjuter, ACER, ASUS, HP, Lenovo, Laptop, Desktop, Računar, Tablet, Vivax Izvor: Promo/MONDO Portal

ASUS X540SA

Cena: Oko 39.000 dinara

Prvi uređaj na listi koji ima ozbiljnije specifikacije, uključujući Full HD ekran dijagonale 15.6 inča i optički DVD-RW drajv. Uređaj je namenjen multimedijalnoj upotrebi, što potvrđuju i procesor Intel Pentium 3700 i 4 GB RAM memorije, zajedno sa diskom od 500 gigabajta. Ovaj računar ima 64-bitni Windows 10 Home ili Pro operativni sistem, što će ga učiniti i odličnim poslovnim računarom. Težina mu je nešto veća, oko 2.6 kilograma, ali je izrađen od kvalitetnih materijala.

Detaljne specifikacije ASUS X540SA.

PC, Kompjuter, ACER, ASUS, HP, Lenovo, Laptop, Desktop, Računar, Tablet, Vivax Izvor: Promo/MONDO Portal

HP 15-ay050nm

Cena: Oko 36.000 dinara.

Intel Celeron 3060 mašina sa dva procesorska jezgra biće sjajan izbor svih koji žele veliki HD ekran (15.6 inča) u sprezi sa solidnim hardverom po povoljnoj ceni. Kad kažemo solidan hardver mislimo na 500 GB hard disk, 4 GB RAM, optički DVD drajv, ali i HDMI i USB 3.0 vezu. Tu je i unapređena HD rezolucija (1.366 x 768 piksela) i težina od dva kilograma. Ovaj model dolazi sa ugrađenim Windows 10 Home operativnim sistemom, koji će Microsoft podržavati dok bude trajao i računar.

Detaljne specifikacijeHP 15-ay050nm.

PC, Kompjuter, ACER, ASUS, HP, Lenovo, Laptop, Desktop, Računar, Tablet, Vivax Izvor: Promo/MONDO Portal

HP 15-ay061nm

Cena: Oko 36.000 dinara

Ovaj HP računar namenjen je nešto ozbiljnijoj upotrebi, pa osim što ima instaliran antivirus softver dolazi i sa licencom za korišćenje PowerDirector programa za lakšu video montažu. Unutrašnjost čine Intel Core i3-5005U procesor, 4GB RAM, 500GB hard disk, kao i Intel HD 400 integrisana grafika sa deljenom sistemskom memorijom.Naravno, tu je Windows 10 operativni sistem i ekran sa zaštitom od presijavanja, koji ima dijagonalu od 15.6 inča. Rezolucija mu je 1.366 x 768 piksela.

Detaljne specifikacije HP 15-ay061nm.

PC, Kompjuter, ACER, ASUS, HP, Lenovo, Laptop, Desktop, Računar, Tablet, Vivax Izvor: Promo/MONDO Portal

Lenovo IdeaCentre 300S-11IBR

Cena: Oko 28.000 dinara

Jedini desktop (bez monitora) na našoj listi je LenovoIdeaCentre futurističkog izgleda i performansi podređenih učenju i istraživanju interneta. Ovaj računar ima konektore s prednje strane, što omogućava lako prenošenje fajlova, bez potrebe za zavlačenjem iza ili sa strane kućišta. Unutra su Intel Celeron N3050 procesor brzine do 2.6 GHz, zajedno sa 4GB RAM i 500GB hard diskom, uz Intel HD grafiku. Naravno, bilo je mesta i za stari, dobri DVD-RW drajv, a tu je i 64-bitni Windows 10 Home operativni sistem. Sa zadnje strane su sledeći priključci: 2 x USB 2.0; 2 x USB 3.0; Ethernet (RJ-45); za monitor (VGA DB-15); HDMI; Line-in (stereo, 3.5mm); Line-out (stereo, 3.5mm) iza mikrofon (stereo, 3.5mm). S Prednje strane su ulazi 2 x USB 2.0; za mikrofon (stereo, 3.5mm) i slušalice (stereo, 3.5 mm), kao i čitač kartica 7 u 1. Računar ima pouzdano napajanje, hlađenje i ukupno je težak oko šest kilograma.

Detaljne specifikacije LenovoIdeaCentre 300S-11IBR.

PC, Kompjuter, ACER, ASUS, HP, Lenovo, Laptop, Desktop, Računar, Tablet, Vivax Izvor: Promo/MONDO Portal

Lenovo IdeaPad 110-15IBR

Cena: Oko 34.000 dinara

Lenovo laptop je pravi „slatkiš“ za oko, sa tankim profilom i solidnom unutrašnjošću. Ima Intel Celeron N3060 procesor, 15.6 inča dugačku dijagonalu ekrana, 4GB RAM sa 500GBhardom i IntelHD 400 grafiku sa deljenom sistemskom memorijom. Windows 10 Home sistem stiže kao „podloga“ za rad i zabavu, koji se prikazuju na 1.366 x 768 piksela, uz procesor 1.8 GHz.

Detaljne specifikacije LenovoIdeaPad 110-15IBR.

PC, Kompjuter, ACER, ASUS, HP, Lenovo, Laptop, Desktop, Računar, Tablet, Vivax Izvor: Promo/MONDO Portal

Vivax TPC 800 Dual OS

Cena: Oko 14.000 dinara

Ovo je jedan od najzanimljivijih proizvoda sa liste. To je tablet koji se lako može upariti sa Bluetooth tastaturom i mišem (ili čak putem veze žicom), kad postaje prava mini PC Windows 10 stanica koju možete koristiti bilo gde. Specifikacije su odlične za ovakav uređaj: Intel Atom Z3735F procesor, 8 inča IPS MultiTouch ekran, 2GB RAM, 32GB eMMC i opciju da korisnik bira koji će OS da koristi: Windows 10 ilistariji Android 4.4.

Detalje specifikacije Vivax TPC 800 Dual OS.

PC, Kompjuter, ACER, ASUS, HP, Lenovo, Laptop, Desktop, Računar, Tablet, Vivax Izvor: Promo/MONDO Portal

Dell XPS 13

Cena: Na upit.

Najzanimljiviji i verovatno najlepši uređaj među laptop modelima dolazi sa ekranom dijagonale 13 inča, uz rezoluciju do 3.200 x 1.800 piksela. Tu su i Intel core i3 2GHz procesor, do 16 GB RAM, do 1 TB meorije, opciona Iris 540 grafika sazasebnom memorijom i čitač kartica 8 u 1. Ugrađeni su konektori: HDMI, Thunderbolt 3, 3xUSB 3.0 i 2.0, 3x3.5mm audio (slušalice, mikrofon, line-in). Kamera je dva megapiksela, a XPS 13 radi uy Windows 10 Home.

Detaljne specifikacije Dell XPS 13.

Windows 10 Anniversary Update: New Features
Izvor: Windows

KORAK PO KORAK: Kako instalirati Windows 10 Update (FOTO)

Osim ponude koju smo vam predstavili, Windows 10 mašine u Srbiji obuhvataju i značajno jače uređaje, među kojima su:

- HP Spectre x360 13
- Lenovo YOGA 900 13
- ASUSZenbook UX360
- HP SpectreNotebook 13 ili
- HP Pavilion 13 x360.

Ovi uređaji omogućavaju da se koriste najnovije Windows 10 tehnologije, kakve su Windows Hello, za sigurnije i pametno otključavanje uređaja pogledom, zaštitu putem otiska prsta, korišćenje naprednih Cortana asistencija (ako sistem i region podesite na američko govorno područje) i mnogih drugih Windows 10 alatki, koje ćemo vam predstaviti u narednim tekstovima. Posebno ćemo se osvrnuti na Windows Ink alatki, koja olakšava unos teksta, brojeva, formula i donosi par novih ideja s drugačijim korišćenjem olovke ili prsta na uređajima sa ekranom osetljivim na dodir. Windows Ink je ugrađen u ključne aplikacije Office, Edge i Maps (za početak).

Windows 10, Windows Izvor: Promo/Microsoft

Ukoliko birate novi uređaj za sebe ili za nekog koga volite i znate da mu je potreban računar, ne zaboravite da se upoznate detaljno sa Windows 10 mogućnostima, na osnovu kojih ćete odabrati pravi računar. Zbog hardverske zahtevnosti pojedinih Windows 10 opcija potrebno je voditi računa o tome da li neki računar može da izvede to što biste od njega želeli, a upravo o tome ćemo pričati (i pisati) u narednim tekstovima.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi