Napustite GMail, vreme je! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napustite GMail, vreme je!

Imamo nešto mnogo bolje za vas!

  Izvor: Mondo

Ako još uvek koristite GMail vreme je da razmislite i pređete na nešto modernije i bolje. Ne, nije GMail loš, ali Google Inbox je bolji. I dok GMail dobija sve manje funkcija (novih), Inbox polako preuzima primat među Android i drugim smartfon klijentima.

Zašto volimo Inbox - zato što je pregledniji, bolje organizova i ima funkcije koje GMail nema niti će ih dobiti (verovatno nikada). Čak je i sam Google nekoliko puta do sada najavio da će GMail biti zamenjen u budućnosti sposobnijim mejl klijentom. To vreme je blizu, pa je red i da vam predstavimo prednosti koje Inbox ima u odnosu na GMail.

Upoznajte ukratko Inbox, a posle pregledajte naših 11 razloga zašto biste trebali da otkačite GMail i okrenete se novijem i moćnijem Inboxu:

Inbox by Gmail
Izvor: Google.

NAJJAČA OPCIJA: Opozovite poslat mejl!

Slučajno poslat mejl?! - nikad više! Podesite vreme opoziva za poslat mejl i kliknite na komandu "Opozovi", ako iz bilo kog razloga želite da otkažete slanje mejla! Konačno!

1. Pregledniji interfejs

Iako sličan, dizajn klijenta je "prozračniji", ima više belina i lakše je pogledom, brzo pronaći određeni mejl i prilikom brzog "skrolovanja".

2. Poboljšan rad s prilozima

Priloge odmah vidite ispod naziva i prve rečenice mejla, možete ih sve pregledati i tapom otvoriti, pa i snimiti. Još neke opcije su direktno deljenje dalje ili štampanje. Olakšano je i ubacivanje priloga, kako kroz traku koja se pojavljuje u samoj mejl poruci, tako i preko klasičnog načina za ubacivanje priloga.

3. Pisanje podsetnika

Kopiran link, lista za kupovinu, podsetnik iz "To-Do" liste može biti unet u Inbox i uključen s alarmom, kako ništa ne biste zaboravili ili prevideli od obaveza (više nikada nećete sami sebi slati mejl, Inbox će vas ljubazno podsetiti da koristite "Note" funkciju).

4. Obaveštenja o putovanjima i kupovini

Ako često putujete, rezervišete karte u elektronskom obliku, onda će vas Inbox samostalno podsetiti par dana pred put da je vreme za pakovanje kofera, a ako do promene leta ili polaska dođe to će biti prikazano u automatskoj animaciji, koja preko Google servera dobija informacije o letovima i polascima u realnom vremenu. Takođe, animacija će vam reći kad je let ili polazak, na kom terminalu i na kom izlazu (pogledajte galeriju slika na kraju). Takođe, će pod opcijom "Kupovine" sakupiti sve mejlove u kojima ste ostvarili onlajn kupovinu, vaučere, kodove ili dokaze o kupovini. Sve pregledno, jasno, na jednom mestu.

Inbox vs GMail (veb interfejs):

5. Aplikacije u okviru Inbox aplikacije

Sad već možete da komunicirate s drugim aplikacijama kroz Inbox, npr. Trello, GitHub, Google Alerts ili Google Drive. Integracija sa YouTube servisom je sjajna, pa odmah i bez otvaranja mejla možete da pregledate video koji vam je poslat. Integracija sa Drive servisima omogućava slanje linkova, umesto fajlova, što ne samo da povećava bezbednost, nego i omogućava da pošaljete gotovo bilo šta, bilo koje veličine (što se nalazi u Google oblaku).

6. Volećete Newsletter-e (ponovo)

Bez otvaranja mejla "prelistajte" Newsletter koji vam je poslat i kliknite na linkove koji su u njemu ili ih ignorišite - sjajan način brzog čitanja mejlova, a da ništa ne propustite.

7. Prečice (sjajne su)

Prelaskom mišem preko mejla pojavljuju se plutajuće prečice da mejl označite pročitanim, čak i da ga ne pročitate, za brisanje ili odlaganje. Jedan klik, toliko je brzo! Tu su još i odlaganje mejla tj. odgovora na mejl, oznaka "Gotovo" i selektovanje (izbor) više mejlova za "Gotovo" oznaku ili brisanje odjednom.

8. Unapređeni odgovori na mejlove

Ako ste mejl pročitali, a ne znate šta da odgovorite, nemate spreman odgovor ili samo želite da stavite do znanja osobi da ste mejl pročitali, ali ćete se javiti kasnije - koristite pametne odgovore na mejl. Automatski, pametni odgovori pojavljuju se na jeziku koji Inbox koristi i kreira ih veštačka inteligencija, što omogućava da budu sadržajniji od automatskih, uobičajenih odgovora. Zapravo, Inbox uči kako odgovarate na mejlove i nudi vam opciju da iskoristite automatski generisan odgovor ili čak samo smajli i emotikon.

9. Odložite mejlove

"Snooze" opcija je kao ona koju besomučno koristimo svakog jutra s alarmom - odlaže mejl za period koji vi definišete. Ne morate da odgovorite na mejl odmah, a Inbox će vas podsetiti da bi trebalo da odgovorite kad mu kažete da to uradi i nikad nećete "ispasti" neodgovorni prema pošiljaocu mejla. Zgodno, zar ne?!

10. Radi i na vebu!

Inbox radi kroz aplikaciju i na vebu, što znači da svuda možete da ga koristite.

Pogledajte unapređen Android Inbox:

Ovo je, naravno, samo deo sjajnih funkcija i preporuka zašto bi trebalo već danas da pređete na Inbox - verujemo da će vam promena biti odlična!

Inbox za Android dostupan je OVDE, za iOS ga preuzmeite ODAVDE.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA