Punite bateriju telefona pogrešno! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Punite bateriju telefona pogrešno!

Evo kako bi trebalo puniti bateriju telefona.

 Izvor: Promo/Motorola

Svi znamo da baterije na telefonima koje koristimo jedva potraju jedan dan. Međutim, tome smo i mi doprineli zato što ih sve vreme punimo pogrešno.

Mnogi korisnici smatraju da će često punjenje baterije u kratkim intervalima bateriji naneti štetu, i da je zato bolje puniti ih kada su gotovo prazne.

E, pa, to je potpuno pogrešno.

Sajt pod imenom Battery University kompanije Cadex koja proizvodi baterije, objasnio je koliko su litijum-jonske baterije u pametnim telefonima osetljive na „stres“. Kao i kod ljudi, količina stresa može da ošteti bateriju.

Ako želite da bateriji u vašem telefonu produžite životni vek, treba da promenite način na koji je punite.

-Kada se baterija napuni, skinite telefon sa punjača. Ako ostavite napunjenu bateriju preko noći da se i dalje puni, može se oštetiti. Sajt je do detalja objasnio, ali da vas ne bismo preterano opterećivali, jednostavo, kada je napunjena, skinite uređaj sa punjača.

-Nemojte puniti bateriju do 100 posto. Litijum-jonske baterije ne moraju da budu u potpunosti napunjene, niti je to poželjno. U stvari, bolje je ne puniti ih do kraja.

-Punite telefon kad god možete. Baterije na našim telefonima će biti u mnogo boljem stanju ukoliko se više puta u toku dana pune.

-Potrudite se da telefon bude hladan. Baterije su osetljive na toplotu. Ukoliko primetite da se telefon greje preterano u toku punjenja, uklonite futrolu ukoliko je koristite. Ako ste na suncu, zaštitite telefon. Ovo će produžiti životni vek baterije, piše Business Insider.

Pratite nas i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi