KAKO DA TRAJNO IZBRIŠETE FACEBOOK NALOG: Pratite ovo uputstvo korak po korak! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saveti

KAKO DA TRAJNO IZBRIŠETE FACEBOOK NALOG: Pratite ovo uputstvo korak po korak! (FOTO)

Autor Marko Čavić
Autor Marko Čavić

Odlučili ste. Više ne želite da trošite svoje dragoceno vreme. Evo jednostavnog rešenja.

Izvor: MONDO portal/Mario Milojević

Facebook može biti vrlo korisna alatka kad se koristi na ispravan način.

Međutim, postoji veliki broj stvari koje kvare celokupan doživljaj korišćenja.

Možda će vas zanimati:

Reklame, zahtevi za igranje besmislenih igara, bezbroj kvizova, itd. Nedavno kompromitovanje miliona naloga, od kojih se ni sam Mark Cukerberg nije oporavio, ne moramo ni da objašnjavamo detaljnije...

Ukoliko smatrate da vam Facebook nalog nije potreban, sada ga vrlo lako možete izbrisati. Možete ga čak i trajno deaktivirati.

1) Ovo uradite, ako želite samo da deaktivirate FB nalog

Jednostavno vam je potreban odmog od društvenih mreža, ali imate u planu da nalog koristite kasnije:

  • Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu
  • Odaberite Settings and Privacy
  • Otvorite Your Facebook Information podešavanja
  • Kliknite na Deactivate your account i partite uputstva View opcije.

2) Ako želite trajno da uklonite FB nalog, treba da uradite prvo ovo:

  • Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu
  • Zatim odaberite Settings and Privacy
  • Dalje opet birajte Settings
  • Odaberite stavku Your Facebook Information
  • Klik na Download a copy of your Facebook data (kopija vaših FB podataka)
  • Pratite uputstva kako biste preuzeli arhivu.

Ukoliko vam je potrebna pomoć pri preuzimanju kompletne ZIP datoteke s vašim podacima pratite uputstvo korak po korak na linku naše vesti od ranije.

3) Uklonite sajtove i aplikacije, koje koriste vaše podatke bez odobreenja:

  • Otvorite Settings
  • Kliknite na Apps and Websites
  • Videćete sve sajtove i aplikacije koje su povezane sa vašim nalogom
  • Označite šiklirano one stavke, koje želite da uklonite i
  • Kliknite na Remove dugme na vrhu tabele.

Ponovite ovo na svim aplikacijama i servisima koji se nalaze na listi.

4) Vratite se na Your Facebook information i potražite Delete account:

  • Kliknite na Delete account i potvrdite.

Kad to uradite, imaćete 14 dana da se predomislite. U suprotnom, vaš Facebook nalog biće trajno izbrisan.

Ipak, spremite se na progon te društvene mreže i činjenicu da čak i kad obrišete svoj nalog vaši podaci ostaju i dalje na serveru Facebook kompanije i mogu biti deljeni u okviru Pravila korišćenja, na koja ste pristali samim pristupom Facebook mreži.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi