7 stvari koje svaki vlasnik Androida mora da uradi | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 stvari koje svaki vlasnik Androida mora da uradi

Ako ste kupili novi Android telefon, evo 7 stvari koje treba da uradite!

 Izvor: Android.com/screenshot

Samo što ste izvadili novi Android uređaj iz kutije. Radosni ste, jedva čekate da ga pokrenete. Dobro, možda niste toliko uzbuđeni, ali je novi telefon svakako razlog za slavlje.

Šta dolazi nakon toga?

Kao što i sami znate, Android pruža mnogo mogućnosti kada su opcije podešavanja u pitanju. A pošto ih je toliko mnogo, ne znate od čega prvo da počnete. Android Authority je sastavio listu 7 stvari koje treba da uradite nakon prvog pokretanja telefona. One će vam pomoći da izvučete maksimum iz svog telefona od prvog dana korišćenja.

Evo i liste:

- Proverite uređaj. Odvojite vreme kako biste se uverili da je sa uređajem sve u redu. Takođe, proverite i da li je sve od dodatne opreme u kutiji.

- Pripremite uređaj za preuzimanje podataka, tj.zakorišćenje interneta. Pošto ćete narednih nekoliko sati provesti podešavajući telefon, bilo bi poželjno puniti bateriju istovremeno. Povežite telefon na Wi-Fi mrežu pošto ćete svakako preuzimati mnogo toga.

- Ulogujte se na svoj Google nalog. Ovaj deo možete da preskočite, ali ne preporučujemo da to radite. Aktiviranje naloga će podesiti vaš e-mail, kalendar, kontakte, i pripremiće vaš telefon za sinhronizaciju.

- Deaktivirajte nepotrebne aplikacije (bloatware). Normalno je da vaš telefon ima i neke aplikacije koje vam nisu potrebne, ili aplikacije operatera. Da vam ne bi zauzimale memoriju možete ih deaktivirati. Opcija se nalazi u Settings aplikaciji.

- Uredite ga po želji. Instalirajte neki zanimljiv launcher, npr. Google Now, Nova ili Apex. Počnite da koristite Chorme pregledač umesto onog koji dolazi sa telefonom. Isprobajte neke aplikacije koje do sada niste koristili.

- Obezbedite uređaj. Vaš telefon sadrži mnogo osetljivih informacija, pogotovo ako ga koristite za plaćanje ili kupovinu. Iz tog razloga, bitno je da podesite osnovna podešavanja u vezi sa zaštitom telefona. Možete koristiti PIN ili Pattern za otključavanje. Ovo može biti malo naporno pošto ćete svaki put morati da radite istu stvar.

- Upoznajte bolje vaš novi uređaj. Razgledajte menije, podmenije. Pogledajte gde se šta nalazi, kako se koristi i čemu služi. Tako ćete kasnije lakše upravljati uređajem. Ne dozvolite da vam služi za samo neke osnovne stvari. Pametni telefoni su veoma moćni uređaji. Nisu stvoreni samo za društvene mreže.

Pratite nas i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi