Loš potez?

FIREFOX UKIDA YANDEX PRETRAGU I MAIL.RU: Nova verzija izbacuje sav ruski sadržaj iz svih delova programa

Drugo veliko Firefox ažuriranje za manje od nedelju dana.

Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Mozilla je objavila da je nakon manje od nedelju dana od inicijalne objave Firefox v98.0 pregledača interneta objavila novu verziju - 98.0.1.

Ovo ažuriranje ne menja ništa od postojećih, koja su primenjena nakon prelaska na v98.0, ali donosi značajnu izmenu po pitanju sadržaja iz Rusije.

Mozilla je odlučila da iz Firefox pregledača povuče Mail.ru, OK.ru i Yandex servise, koji su bili opcije za pretragu interneta i rad sa mejlovima uz sve ostale internacionalne servise.

Svim korisnicima koji su imali neku od verzija pregledača sa ovim servisima ili su pomenute servise imali kao ekstenzije - sve će biti ukinuto, a pregledač će biti vraćen na opšta podešavanja.

To znači da će opcija za pretraživanje interneta biti resetovana na Google (najverovatnije), a svi drugi integrisani ruski servisi, obeleživači i dodaci biće izbrisani iz Firefox v98.0.1.

Evo i kako da proverite da li vam je Firefox aažuran:

Sve ostale promene iz prethodne verzije ostaju na snazi.

Rusija je nedavno blokirala Instagram i Facebook zbog dezinformacija u vezi sa ratom u Ukrajini na tim mrežama, a videćemo kako će se ovaj Firefox potez odraziti na poslovanje kompanije Mozilla.

Šta mislite o ovom Mozilla potezu?