Kvar i rešenje

PLAVI EKRAN SMRTI SE VRATIO: Kriv je update i morate sami da rešite problem, ispratite ovih par koraka

Najnovije Windows 10 ažuriranje izazvalo je problem velikom broju korisnika, pa ako je i kod vas tako imamo rešenje i za vas.

Windows 10 je opet na “udaru“ grešaka svojih programera, koji su ovog puta zabrljali nešto s drajverima ili makar podešavanjima štampanja.

Veliki broj korisnika nakon ažuriranja martovskih kumulativnih zakrpa i ispravki za Windows 10 više ne može da štampa, a kad to pokušaju dešava se čuveni plavi ekran smrti - BSOD.

Your PC ran into a problem and needs to restart” je poruka, koja muči ogroman broj korisnika, prenosi The Verge i objašnjava da se računarski sistem ruši prilikom pokušaja štampanja iz programa kao što su Notepad, Office i drugih.

Kompanija Microsoft je nakon velikog broja pritužbi objavila da je svesna da problem postoji i uvrstila ga na svoju stanicu za tehničku pomoć pri radu s Windows 10 sistemom.

Ne postoji jasna slika o tome koliko broj korisnika je pogođen ovim problemom, ali je broj “značajan“, preneli su mediji, koje je The Verge citirao, dodajući da se problem javlja prilikom korišćenja više različitih proizvođača štampača, ne samo sa jednim ili par. I korisnici različitih Reddit grupa se žale na ovaj problem, pa je dok Microsoft ne izda rešenje u vidu sledeće nadogradnje sistema potrebno izbrisati poslednju instaliranu.

Da biste izbrisali problematičnu instalaciju pratite putanju: Settings >Update & Security >Windows Update >View Update History >Uninstall Updates >Uninstall ili ručno uklonite poslednje Windows 10 instaliranje kroz Command Prompt konzolu.

Naravno, ovo radite samo ako vaš računar ima problem sa štampanjem. U protivnom ne morate da brišete poslednju instalaciju Windows 10 zakrpa i ispravki.

Kako radi vaš Windows 10 ovih dana?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.