NOVA OPCIJA NA GOOGLE MAPAMA: Sami dodajte ili izmenite ulice i puteve | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA OPCIJA NA GOOGLE MAPAMA: Sami dodajte ili izmenite ulice i puteve

Google mape dobijaju ažuriranje koje omogućava da dodate nove ulice i puteve

Ubacivanje puteva i izmena na Google Maps
Izvor: Google Maps

Nova opcija koju ćemo videti sa nekim od sledećih ažuriranja Google Maps dozvoliće korisnicima da dodaju ulice i puteve koji nisu ucrtani na mapi, kao i da ih menjaju ako nisu tačni. Google želi da na ovaj način unapredi pokrivenost mapa na mestima gde one nisu baš najpreciznije.

Malo je čudno što će ova mogućnost za sad biti dostupna samo na desktop verziji Google Maps, jer je logičnije da dodajete i ispravljate puteve preko mobilne aplikacije, navodeći nepriavilnosti direktno. Na početku ova opcija će biti dostupna u 80 zemalja, a sve ispravke i sugestije će proći kroz Google proveru, pre nego što postanu dostupne ostalim korisnicima.

Dodavanje i ispravljanje će se obaviti u pet jednostavnih koraka:

  1. Otvorite maps.google.com na desktop računaru
  2. Kada vidite put koji fali, kliknite na tri linijice u gornjem levom uglu
  3. Odaberite „Edit the map“ opciju
  4. Odaberite opciju „Missing road“
  5. Ucrtajte liniju na putu koji nedostaje

Možda će vas zanimati:

Možete dodati i naziv puta, promeniti njegov smer ili ispraviti već postojeće puteve na mapama. Biće i ponuđena opcija da dodate napomene ukoliko se neki put popravlja ili je zatvoren, kao i datume kada će biti otvoren ili razlog zbog kojeg je zatvoren. Na primer: „Prvomajska ulica u Zemunu zatvorena od Prilaza do Novogradske zbog zamene kanalizacije od 9. marta“.

Google je već imao sličnu opciju preko alata nazvanog Map Maker, koji je obustavljen 2017. godine zbog neadekvatnog rada, i problema sa moderacijom predloženih izmena. Novi alat je mnogo precizniji i moćniji i biće dostupan svim korisnicima, a verujemo da Google ima plan kojim će preduprediti probleme koje je imao Map Maker.

U blog postu u kojem je Google najavio nove izmene na mapama najavljena je i nova opcija nazvana „photo updates“. Photo updates je skraćena verzija dosadašnjeg sistema ocenjivanja, pa umesto da napišete svoje iskustvo, možete samo da okačite sliku sa kratkim komentarom. Na primer da li je restoran dobar za popodnevni ručak zato što je u hladu ili koji parking nije krcat u centru grada.

 Nova Photo update opcija za Google Maps
Nova Photo update opcija za Google Maps
Izvor: SmartLife / Google

Google tim navodi da će „photo updates“ opcija biti dostupna za par nedelja, dok ćemo za ispravke puteva i ulica morati da sačekamo koji mesec.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Don

Odlične su izmene.