Google Mape će uskoro prikazivati gde se nalazi ulaz u objekat | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Mape će uskoro prikazivati gde se nalazi ulaz u objekat

Autor Ilija Baošić

Google aktivno testira dodavanje indikatora pomoću kojih će korisnici Maps aplikacije tačno znati gde se nalazi ulaz u neki objekat.

 Google Mape ulaz u objekat Izvor: Shutterstock / Agnes Kantaruk

Google Maps nije samo aplikacija koja služi da nas odvede od tačke A do tačke B. U pitanju je veoma korisno rešenje koje prikazuju brojne druge informacije, poput recenzija restorana ili bitnih turističkih lokacija. Google konstantno unapređuje svoje mape, a najnovija funkcija koju gigant testira bi mogla da bude veoma korisna. U pitanju je lokacija ulaza u objekte.

Do otkrića najnovije funkcije došao je Android Police, koji je primetio da verzija 11.17.0101 na Google Pixel 7a telefonu prikazuje indikatore ulaza u objekte - nešto što ni AP, a ni mi nismo uspeli da vidimo na drugim telefonima koji pokreću istu verziju aplikacije.

Portal je primetio da ova mogućnost funkcioniše na različitim vrstama objekata, poput hotela i prodavnica, kao i da je dostupna u mnogim velikim gradovima - od Njujorka do Berlina.

Da bi se indikator lokacije ulaza u objekat pojavio na mapi, biće neophodno da korisnici obeleže željenu adresu, kao i da dovoljno zumiraju na objekat, čija kontura se sada prikazuje crvenom bojom, a ne čiodom kao što je ranije bio slučaj.

Ostaje nejasno kada će se lokacija ulaza u objekte pojaviti i na ostalim uređajima i u kom kapacitetu će biti dostupna u Srbiji. Samo se nadamo da nećemo morati da čekamo šest godina na nju - prečesto nam se dešava da ne možemo da pronađemo ulaz iz prvog pokušaja kada stignemo na odredište.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

v1ad

To za ove sto ne mogu da potrefe vrata kad se urade?