Nove promene stižu na Facebook i Instagram: Meta pod velikim pritiskom, evo šta sada sprema | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove promene stižu na Facebook i Instagram: Meta pod velikim pritiskom, evo šta sada sprema

Ne samo da će rezultati pretrage biti skrivani, već se tinejdžerima ubudeće neće prikazivati sadržaji koji se odnose na inkriminisane teme koje se smatraju štetnim po njih

 Meta uvodi Meta Verified pretplatu za Facebook i Instagram Izvor: Smartlife

Komapanija Meta, u čijem vlasništvu su popularne društvene mreže Facebook i Instagram najavila je nove restrikcije usmerene na tinejdžere korisnike tih platformi.

Nove promene izgledaju prilično značajno, bez obzira na to što je Meta u skorije vreme već uvodila određene mere zaštite tinejdžera korisnike njenih mreža, ali se i pored toga nedavno našla pod velikim pritiskom javnosti. Upravo zbog toga u Meti su rešili da dodaju još dodatnih zaštitnih mera.

Šta to podrazumeva? U slučaju pretrage pojmova kao što su samoubistvo, samopovređivanje ili poremećaj ishrane Metine platforme će ubuduće skrivati više sadržaja nego što su to radile do sada, čak i kada je reč o ljudima koje tinejdžeri prate na pomenutim platformama.

To znači, ne samo da će rezultati pretrage biti skrivani, već i da se tinejdžerima ubudeće neće prikazivati sadržaji koji se odnose na inkriminisane teme ni kada o njim budu postovali drugi korisnici koje oni prate.

Mreže će, takođe, tinejdžerima automatski postavljati najrestriktivnija podešavanja za kontrolu sadržaja, koja će sama biti aktivirana za sve tinejdžere koji se na njih prijavljuju.

Takođe, mreže će tinejdžerima slati upozorenja da ažururaju podešavanja, prenosi CNN. Takođe, slaće i notifikacije sa obaštenjem korisnicima da treba da ažuriraju svoje aplikacije "jednim klikom".

Do uvođenje novih zaštitnih mera dolazi posle niza optužbi u SAD na račun Mete da njene društvene mreže ugrožavaju decu i mlade, i utiču na sliku koju oni imaju o sebi, kao i njihovo mentalno zdravlje.

Kompanija Meta je, u poslednje vreme, pod velikim pritiskom i zbog optužbi da su neki njeni rukovodioci znali za sve navode iz optužbi, ali da nisu ništa uradili da to spreče. Zbog toga su već pokrenuti neki sudski postupci, ali bi Meta zbog tih optužbi mogla da se nađe i na udaru federalog američkog pravosuđa.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:00
Metaverzum
Izvor: Meta
Izvor: Meta

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA