Steam više neće raditi na starijim računarima, Valve zahteva da pređete na nešto novije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Steam više neće raditi na starijim računarima, Valve zahteva da pređete na nešto novije

Valve je od 1. januara 2024. godine godine odsvirao kraj za Steam na Windows 7 i Windows 8 računarima.

 Steam Izvor: Steam

Steam platforma je zvanično ugasila podršku za Windows 7 i Windows 8 operativne sisteme. Iako je Valve prethodno najavio da će se to desiti, ova odluka je od 1. januara 2024. postala zvanična.

Za korisnike starijih račuara, koji i dalje pokreću operativne sisteme iz 2009. i 2012. godine, postojeći softver će još neko vreme funkcionisati. Međutim, Steam više neće dobijati sigurnosna ažuriranja, a tehnička podrška se više neće baviti problemima koji mogu da nastanu u narednom periodu.

 Microsoft ugasio podršku za Windows 7 i 8 1 Izvor: YouTube / MyLearningLab

Valve kaže da je na odluku veliki uticaj imao Google Chrome. Steam je implentirao verziju ovog pregledača u svoj pokretač, čija puna verzija od prošle godine više ne dobija ažuriranja za Windows 7. Dodatno, nedostatak sigurnosnih zakrpa samog Windows sistema je takođe imao veliku ulogu u prestanku pružanja podrške za Steam.

"Snažno podstičemo sve korisnike Windows 7/8/8.1 operativnog sistema da ga ažuriraju što pre. Microsoft je obustavio sigurnosna ažuriranja i tehničku podršku za Windows 7 u januaru 2020. i Windows 8.1 u januaru 2023. Računari koji pokreću ove operativne sisteme, a povezani su na internet, podložni su novom malveru i zloupotrebama koje neće biti zakrpljene. Taj zlonamerni softver može prouzrokovati loš rad vašeg računara, Steam platforme i igara. Taj malver se takođe može koristiti za krađu akreditiva za vaš Steam nalog ili druge usluge", tvrdi Valve.

Steam savetuje korisnike da razmotre nadogradnju svojih računara na novije verzije operativnog sistema, posebno ističući podršku za Windows 10 i Windows 11. Alternativno, gejmeri mogu da koriste i Linux verziju.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sta da se razmislja

Pa Linux verziju naravno