Veoma korisna opcija koju iPhone odavno ima napokon stiže i na Android telefone | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veoma korisna opcija koju iPhone odavno ima napokon stiže i na Android telefone

Vlasnici Android telefona sada moraju da koriste eksterne aplikacije ili da unose posebne komande kako bi proverili stanje baterije, ali se čini da to uskoro neće više morati da rade

 Telefon na punjaču Izvor: Unsplash

Google bi konačno mogao da počne da obaveštava korisnike Android uređaja o stanju baterije njihovih telefona, odnosno o tome kada je i koliko baterija degradirana.

Za razliku od korisnika iPhone-a, koji odavno mogu da vide statistiku zdravlja baterije svojih uređaja, vlasnici Androida moraju da koriste eksterne (third-party) aplikacije ili da unose posebne komande u svoje uređaje kako bi proverili stanje njihove baterije.

Nova verzija Pixel Feature Drop aplikacije, za Google-ove Pixel telefone i tablete, ovog meseca je dobila opciju za pružanje informacije o bateriji i korisnicima trenutno prikazuje datum proizvodnje baterije i broj ciklusa punjenja.

Verzija Androida 14 QPR2 Beta 2 dobila je skrivenu stranicu za praćenje zdravlja baterije, naveo je stručnjak za Android Mišal Rahman, koji je tu novinu i primetio, u tekstu za Android Authority. To još uvek ne podrazumeva pravi merač zdravlja baterije, ali kôd nove verzije softvera sugeriše da bi on mogao da prikazuje informacije kao što je "procenjeni stepen napunjenosti baterije u poređenju sa trenutkom kada je bila nova".

Rahman je takođe pronašao ikonice koje, navodno, prikazuju smanjeni kapacitet ili nemogućnost očitavanja baterije, prenosi PC Chip. Takođe, tvrdi da će aplikacija Settings (Postavke) korisnicima slati "savjete" kada se pojave ažuriranja o zdravlju baterije (tj. ukoliko telefon ne može da očita bateriju ili je zdravlje baterije degradirano).

BONUS VIDEO:

Najveća baterija u Evropi
Izvor: Harmony Energy

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA